BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan ülkeye gelecek inşaatçılara aşı zorunluluğu----

Rusya'dan ülkeye gelecek inşaatçılara aşı zorunluluğu

Rusya'dan ülkeye gelecek inşaatçılara aşı zorunluluğu
16 Haziran 2021 - 05:27 www.finansgundem.com

Pandemi nedeniyle Rus inşaat sektöründe yaşanan işçi sıkıntısı için yeni formül arayışındaki hükümet, ülkeye gelecek inşaatçıların aşı olması zorunluluğunu getirdi

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, ülkeye yurt dışından gelen tüm inşaatçılara Kovid-19’a karşı aşılanma zorunluluğu getirilebileceğini bildirdi.

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Husnullin, "Görüştüğümüz fikirlerden biri, ülkeye giriş yapan inşaatçıların mutlaka aşılanması. Tüm inşaatçıları aşılamaya hazırız, bu konuda anlaşmaya vardık, ilgili karar üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Husnullin, "Kaç kişi gelecek? 100 bin, 200 bin mi? Gelen herkese aşı sağlama görevini belirledik. İnşaat şirketleri aşılamanın maliyetini karşılamaya hazır, işçilerine aşı yapmaya hazır. İşçilerin de işe ve düzenli ücrete ilgi duyduğunu anlamak lazım. Bunun için aşılama şartımızı kabul etmeleri gerekiyor. Eminim, şartımızı kabul edecekler" dedi.

Rusya'da, pandemiyle ilgili ülkeye giriş kısıtlamaları yüzünden inşaat sektöründe işçi kıtlığının yaşandığını anlatan Başbakan Yardımcısı, "Halihazırda iş gücü sıkıntısı bir numaralı sorun. Şu anda 1.5-2 milyon işçi eksikliği var. Önümüzdeki bir veya iki ay içinde işgücü kaynaklarını harekete geçirmek için ülkeye giriş mekanizmasını hafifletmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Moskova'da vaka sayılarında kritik artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)