BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye'ye sert tepki----

Rusya'dan Türkiye'ye sert tepki

Rusya'dan Türkiye'ye sert tepki
09 Ekim 2014 - 12:29 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’yi hedef alan açıklamalar yaptı

Rus NTV televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suriye’ye kara harekâtına Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilmesi şartıyla katılınabileceği açıklamalarına Lavrov’dan karşılık geldi.

Lavrov, “Terörle mücadeleyi paravan olarak kullanarak Suriye’de rejimi değiştirme niyetleri Rusya açısından kabul edilemez. Bu yöndeki açıklamaları esefle karşılıyoruz” dedi.

ANKARA'DAN TAHRAN'A CEVAP
Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İran Dışışleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham'ın, "TBMM'de kabul edilen tezkere bağlamında Türkiye'nin bölgedeki olaylar karşısında sorumlu davranmaya çağırıldığına" dair açıklaması hakkındaki bir soru üzerine, şu açıklamada bulundu:
"Gelişmeleri izleyen tüm çevrelerce bilindiği üzere Türkiye, Suriye'de yaklaşık dört yıldır yaşanan ihtilaf karşısında ilkeli ve sorumlu bir tutum izlemekte ve gelişmelere büyük bir hassasiyetle yaklaşmaktadır.

Türkiye, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da aynı titizlikle hareket etmeye ve ulusal güvenliğine yönelik tehditler karşısında gerekli gördüğü önlemleri uluslararası hukuk temelinde almaya devam edecek olup, bu husustaki sorumluluklarının hatırlatılmasına ihtiyaç duymaktadır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)