BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türkiye'ye açıklaması: Moskova rahatsız----

Rusya'dan Türkiye'ye açıklaması: Moskova rahatsız

Rusya'dan Türkiye'ye açıklaması: Moskova rahatsız
06 Ocak 2016 - 20:57 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı'nın açıklamalarına yanıt verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Türkiye Ulaştırma Bakanı'nın Pegasus Airlines ve Onur Air havayolu şirketlerinin uçuşları durdurmasının ardından "Rusya'yı sebepsizce suçlayan açıklamalarından dolayı" Moskova'nın rahatsız olduğunu bildirdi.

Daha önce Pegasus'un Rusya uçuşlarını 13 Ocak'a kadar durdurduğu, çünkü personelin Rus hükümetinden vize alamadıkları açıklanmıştı. Bunun üzerine açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bu uluslararası havacılık kurallarına aykırı" demişti.

Zaharova konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye Ulaştırma Bakanı'nın Pegasus Airlines ve Onur Air olmak üzere iki Türk havayolu şirketinin ülkemize uçuşlarını askıya almaları sebebiyle Rusya'yı suçlayan açıklamalarını rahatsızlıkla karşıladık. Türk Bakan'a Rusya karşıtı propagandalara dahil olmamasını, bunun yerine belirtilen Türk havayolu şirketleriyle ilgili durumun doğrusunu araştırmasını tavsiye etmek isteriz."

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın çok önceden Türkiye'ye 1 Ocak'tan itibaren vize uygulayacağını bildirmesine rağmen Onur Air ve Pegasus'un yöneticilerinin personellerinin vizelerini zamanında düşünmedikleri için iki havayolu şirketinin 13-14 Ocak'a kadar uçuşlarını askıya almak zorunda kaldıklarının altını çizdi. Pegasus'un Rusya İstanbul Konsolosluğu'na vize talebini 6 Ocak'ta verdiği, Onur Air'in ise henüz talepte bulunmadığı belirtildi.Zaharova şu şekilde devam etti:

"Zamanında bu sorunu çözen Turkish Airlines gerekli zamanda 380 pilot ve personeli için çok giriş çıkışlı yıllık vizesini aldı ve seferlerine planladığı şekilde devam ediyor. Biz bu konunun kabul edilemeyecek şekilde siyasallaştırılmasından uzağız ve diğer Türk havayolu şirketlerinin Turkish Airlines şirketinden örnek almalarını umuyoruz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)