BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'dan tahılda ihracat vergilerine güncelleme----

Rusya'dan tahılda ihracat vergilerine güncelleme

Rusya'dan tahılda ihracat vergilerine güncelleme
28 Mayıs 2023 - 09:53 www.finansgundem.com

Rusya, 31 Mayıs’tan itibaren buğdayda ihracat vergisini düşürüyor. Yeni vergi oranları 6 Haziran’a kadar geçerli olacak.

Karadeniz Tahıl Girişimi'nde yaşanan süreçle birlikte Rusya, kendi ekonomisine dair adımlar atıyor. Rusya Tarım Bakanlığı, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin uzatılması konusunda yaşanan gerilimle küresel sorun haline gelen buğdayda ihracat vergisini yeniden düşürme kararı aldı.

31 Mayıs’tan itibaren buğday ve meslin (buğday ve çavdar karışımı) ihracatına ilişkin verginin ton başına 4 bin 644 rubleden 4 bin 525 rubleye düşürüleceğini bildiren Tarım Bakanlığı, arpa ihracatındaki verginin de ton başına bin 559 rubleden bin 225 rubleye gerilediğini açıkladı.

Mısırda ise ihracat vergisi ton başına 2 bin 566 rubleden 2 bin 754 rubleye çıkarılacak.

Buğday için ihracat vergi oranı, ton başına 268,3 dolardan hesaplanırken, arpa için ihracat vergi oranları ton başına 195,3 dolar, mısır için ton başına 222,6 dolar gösterge fiyatı temel alınarak hesaplandı.

Yeni vergi oranları 6 Haziran’a kadar geçerli olacak.

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, hükümetin buğday, arpa ve mısır üzerindeki ihracat vergisi hesaplamalarında ABD doları yerine Rus rublesinin kullanılacağı kararnameyi imzalamıştı.

Daha önce tahıl ihracatı üzerindeki vergileri dolar cinsinden hesaplayarak duyuran hükümetin temmuz itibariyle vergi hesaplamalarını ruble üzerinden yapacağı vurgulanan hükümet açıklamasında, yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Rusya’dan ihraç edilen hububat, ayçiçek yağı ve küspe üzerindeki ihracat vergisi hesaplarında tek para biriminin ruble olacağı bildirildi. (Gazetemru)

Rusya buğday ihracatına sınır getiriyor

 

Rusya buğdayda Türkiye'yi kaybetmekten korkuyor

 

Putin: Bu yıl 55-60 milyon ton tahıl ihraç edeceğiz

 

Erdoğan duyurdu: Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)