BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Suriye'ye operasyon!----

Rusya'dan Suriye'ye operasyon!

Rusya'dan Suriye'ye operasyon!
30 Eylül 2015 - 15:33 www.finansgundem.com

Rusya, Suriye'de ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdi. Suriye'nin saldırı öncesi ABD'yi bilgilendirdiği öğrenildi

Rusya, Suriye'de ilk kez hava saldırısı gerçekleştirdi. Son dakika haberlerine göre, Suriye'nin saldırı öncesi ABD'yi bilgilendirdiği öğrenildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yurtdışına asker göndermek için onay istemiş, Rus parlamentosundan karar çıkmıştı. Parlamentonun onayıyla Suriye'ye asker gönderilmesinin önü açılmıştı.

SURİYE TALEP ETTİ

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Suriye'ye asker gönderilmesini oybirliği ile onayladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şam yönetiminden gelen talep doğrultusunda Suriye'ye terörle mücadele kapsamında asker gönderilmesi için Federasyon Konseyi'nden onay istemişti.

Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov da Putin'in, Suriye'deki terörist grupların yanında savaşan Rusya vatandaşlarının çok sayıda olması nedeniyle bu kararı aldığını söyledi. İvanov, ''(Suriye'de terörist grupların yanında savaşan Rus vatandaşlarının) sayısı binleri buluyor. Eğer evlerine geri dönerlerse ülkemizin ulusal güvenliği tehlikeye girer'' dedi.

"KARA OPERASYONU PLANLAMIYORUZ, HAVADAN VURACAĞIZ"

Bu arada Suriye'de herhangi bir kara operasyonu planlamadıklarını belirten İvanov, Suriye hükümetinden talep gelmesi hâlinde de Rus uçaklarının teröristleri havadan vuracağını söyledi.

"YARDIM TALEBİ SURİYE'DEN GELDİ"

İvanov ayrıca Suriye'de IŞİD mevzilerini bombalayan ABD öncülüğündeki koalisyonun aksine Rusya'nın Suriye'ye Şam tarafından 'davet edildiğini' belirtip, "Dolayısıyla uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko Putin'in talebini bugün kapalı bir oturumda değerlendireceklerini söylemişti. İznin hangi ülke için geçerli olacağına dair ise bilgi verilmemişti.

Rusya bugüne kadar Suriye yönetimine terörle mücadele edebilmesi için askeri yardımların yanı sıra askeri danışmanlarını da gönderiyordu.

Bununla birlikte bu adımın Rusya'nın Suriye hükümetine desteğini yoğunlaştırdığı, Şam, Bağdat ve Tahran'la IŞİD'e karşı Irak merkezli bir istihbarat paylaşım merkezi kurduğu bir döneme gelmesi dikkat çekti.

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)