BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan, Suriye'de operasyon: 11 DEAŞ'li öldürüldü----

Rusya'dan, Suriye'de operasyon: 11 DEAŞ'li öldürüldü

Rusya'dan, Suriye'de operasyon: 11 DEAŞ'li öldürüldü
13 Ocak 2022 - 17:46 www.finansgundem.com

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, Rusya’nın Suriye’nin doğusunda kalan çöl bölgelerine düzenlediği saldırıda DEAŞ üyesi olduğundan şüphelenilen 11 militan öldürüldü.


SOHR, Rus hava kuvvetlerinin saldırılarda, örgütün Humus’un doğusundaki Badiye ve Deyr-i Zor çölündeki konuşlanma alanlarını hedef aldığını bildirdi. Açıklamada, saldırıda DEAŞ unsurlarının saklandığı mağaraların da hedef alındığı aktarıldı.

Gözlemevi’ne göre, saldırılarda 11 kişi ölürken, 20 kişi de yaralandı.

SOHR’a göre, 2022 yılının başından bu yana Suriye çölünde benzer hedeflere karşı 229'dan fazla Rus hava saldırısı düzenlendi.

Bugün gerçekleşen saldırı, gözlemevinin geçtiğimiz Kasım ayında 16 militanın öldürüldüğünü bildirdiği saldırıdan sonra en ölümcül olanı.

DEAŞ, zaman zaman Irak sınırındaki Humus (orta) ve Deyr-i Zor (doğu) valilikleri arasında uzanan geniş Badiya bölgesindeki askeri üsleri ve araçları hedef alan saldırılar yapıyor. Badiya, Mart 2019'da örgütün devrildiğinin ve tüm alanlardaki kontrolünü kaybettiğinin açıklanmasından bu yana DEAŞ savaşçılarının geri çekildiği alan.

Örgütün rejim güçlerine yönelik saldırılarının artmasıyla birlikte çöl, zaman zaman hükümet güçlerine destek amaçlı Rus saldırılarıyla, örgüt savaşçılarını hedef alan çatışmalara sahne oldu.

Suriye, Mart 2011’den bu yana, yaklaşık yarım milyon insanın ölümüne, altyapının büyük ölçüde tahrip olmasına, Suriye içinde ve dışında olmak üzere nüfusun yarısından fazlasının yerinden edilmesine neden olan kanlı bir çatışmaya tanıklık ediyor.

Fransız çimento devi DAEŞ'e para aktarmış

 

Irak, DEAŞ üyesi 50 vatandaşını Suriye'den teslim aldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)