BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Suriye için flaş teklif----

Rusya'dan Suriye için flaş teklif

Rusya'dan Suriye için flaş teklif
11 Şubat 2016 - 19:25 www.finansgundem.com

Rusya, 1 Mart'ta Suriye'de ateşkes ilan edilmesini öngören planı ABD yönetimine sundu. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yanıt beklediklerini söyledi

ABD'li yetkililer Rusya'nın, İsviçre"nin Cenevre kentindeki görüşmeler başarısız olunca, 1 Mart'ta Suriye'de ateşkes ilanı önerdiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de sağlanacak ateşkes için tekliflerini ilettiklerini ve bu teklifler konusunda uluslararası güçlerden yanıt beklediklerini söyledi. Lavrov bu açıklamayı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yle Almanya'nın Münih kentinde gerçekleştireceği görüşme öncesinde yaptı.

Öte yandan Kerry de görüşme öncesinde, Lavrov'la Suriye'de sağlanması planlanan ateşkesi ve bu ülkedeki insani sorunları konuşmak istediğini söyledi. Kerry, "Suriye'de olup biten her şey hakkında ciddi bir görüşme yapacağız" ifadelerini kullandı.

Lavrov'la Kerry'nin görüşmesi ardından Münih'te Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun bir toplantı gerçekleştirmesi planlanıyor. 

'Viyana formatı' olarak da anılan bu görüşmelerin sonuncusu Aralık 2015'te New York'ta yapılmıştı. Bu toplantılara Rusya, ABD, Suudi Arabistan, Türkiye, İran, Mısır, Katar, Lübnan, Fransa, İngiltere ve Almanya dışişleri bakanları katılıyor. Toplantıda Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek. 

LAVROV VE MOGHERİNİ SURİYE'Yİ KONUŞTU
Lavrov ayrıca, Münih'te AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Lavrov ve Mogherini, Suriye ve Ukrayna krizleri ile uluslararası gündemdeki çeşitli konuları ele aldı. Taraflar, Rusya-AB ilişkilerini de masaya yatırdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)