BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’dan sonra ABD’de de ilacı bulduğunu iddia etti----

Rusya’dan sonra ABD’de de ilacı bulduğunu iddia etti

Rusya’dan sonra ABD’de de ilacı bulduğunu iddia etti
29 Mart 2020 - 14:25 www.finansgundem.com

Korona virüsle mücadelede üst üste umut dolu acıkmalar geliyor. ABD’de de ilacı bulduğunu öne sürdü

Dünyayı sarsan korona sağını için henüz bir tedavi yöntemi gelişitirilemezken bazı ülkeler ilacı bulduğunu iddia etmeye başladı. Dün Rusya ilacı bulduğunu ve tedavilerde etkili olduğunu açıkladı. Bugün ise ABD benzer bir açıklama yaparak kullanılan ilaçlara olumlu yanıtların alındığını öne sürdü. Corona virüsü salgınında ölüm sayısı 30 bini geçerken, ABD basını, bilim insanı ve doktorların deneysel bir ilaç geliştirdiğini yazdı. İddiaya göre hastalara enjekte edilen ilaç hastaları tedavi etti. ABD basınında yer alan haberlere göre doktorlar HIV ve meme kanseri için kullanılan ilaçlar sayesinde hastaları iyileştirdi.

Asya ve Avrupa’dan sonra geçen hafta içinde Amerika’da da etkisini hissettiren ve sadece ABD’de 123 bin kişiye bulaşan corona virüsünün tedavisinin New York’ta çıktığı öne sürüldü. İngiliz ve ABD basınında yer alan haberlerde 2 binden fazla kişinin ülkede hayatını kaybettiği belirtilirken, doktorların, mevcut ilaçları karıştırarak hastalarına verdiği ve bu sayede corona virüsünün ilacını bulmak için çaba sarf ettiği yazıldı.
İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail de New York’taki bir hastanede çalışan doktorların iki hastayı bir ilaç kokteyli ile iyileştirdiğini öne sürdü. İddiaya göre, hastaneye “kritik durumda” gelen iki hastaya bu ilaçlar enjekte edildi. Abdomen üzerinden enjekte edilen ilaçların ardından hastaların sağlık durumunda gözle görülür bir iyileşme olduğu belirtildi.

7 HASTADAN 2’Sİ İYİ


7 hastadan 2’sinin sağlık durumunun iyiye gittiği açıklanırken, bu iki hastanın da yaşamlarına solunum destekleri olmadan devam ettiği belirtildi.
Doktorlar henüz bu ilacın hastaları nasıl iyileştirdiğine dair net bir bilgisi olmadığını hatırlatırken, bu ilacın zatürre, ciğer iltihaplanması ve ölüme sebebiyet veren süreci durdurduğunu açıkladı.
ABD’nin çok okunan tabloid gazetesi NY Post’ta yer alan haberde de ilacı üreten şirket CyoDyn’in ilaç üzerindeki etkileri gözlemlemek için 6 haftaya ihtiyacı olduğu belirtildi. Bu ilaç henüz ABD Sağlık Bakanlığı bünyesindeki gıda ve ilaç denetleme kurumu FDA’den onay almadı.

Rusya: Korona virüs ilacını geliştirdik

Rusya'da 3 ilaç korona virüslü hastalarda deneniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aslan kral29 Mart 2020 19:52

    oyunu kuranlar belli..amaçları belli...dünyada 30 milyon insan hayatını kaybetmeden bu aşı piyasaya sürülmez.fillerin oyunu bu.biz çimeniz.sakın unutmayın..

  • Dr29 Mart 2020 15:01

    İnansak mı

  • Emrah29 Mart 2020 15:43

    Niye yalan olsun.okumuyormusun.bu ilaç ve aşı bulunacak kısa zamanda bitecek bu virüs hele şu yaz ayı gelsin normal grip bittiğinde görürsün.