BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan rest: 'DTÖ'den çıkarız!'----

Rusya'dan rest: 'DTÖ'den çıkarız!'

Rusya'dan rest: 'DTÖ'den çıkarız!'
08 Ocak 2018 - 16:27 www.finansgundem.com

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden senatörler Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'nden (DTÖ) ayrılabileceğini söyledi. Örgütle Rusya arasındaki gerilimin sebebi ise domuz eti.

ABD ve Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlardan sonra Rusya da Avrupa ülkelerinden ithal edilen domuz etine sınırlama getirdi. Bunun üzerine Avrupa Birliği Rusya'yı serbest ticaret kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle DTÖ'ye şikayet etti. DTÖ'nün AB'nin şikayetini haklı bulması durumunda 1,39 milyar euro tazminat ödemesi gündeme gelebilir.

Federasyon Konseyi Ekonomi Komitesi Başkan Yardımcısı Sergey Kalaşnikov Kremlin'in bu durumda DTÖ'den ayrılmayı bir seçenek olarak masada bulundurduğunu açıkladı. Kalaşnikov DTÖ kurallarını önce Avrupa Birliği'nin çiğnediğini de sözlerine ilave ediyor.

Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarabov da Kalaşnikov'un sözlerine arka çıktı. Cabarov Avrupa Birliği'nin tutumunu "çifte standart" olarak tanımladı. Cabarov Rusya'ya yaptırım uygulanırken Dünya Ticaret Örgütü'nün nerede olduğunu da soruyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)