BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan NATO ve Ukrayna'ya sert mesaj----

Rusya'dan NATO ve Ukrayna'ya sert mesaj

Rusya'dan NATO ve Ukrayna'ya sert mesaj
07 Nisan 2021 - 19:46 www.finansgundem.com

Rusya'dan Ukrayna ve NATO'ya, "Askeri hazırlıklara ve Donbass'ta istikrarı bozacak eylemlere son verin mesajı geldi

Ukrayna ve Batılı ülkelerin son dönemde saldırgan bir enformasyon kampanyası yürüterek Rusya'yı Donbass ve Ukrayna sınırındaki gerilimi tırmandırmakla suçlamaya çalıştığını belirten Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Ukrayna ve NATO ülkelerini askeri hazırlıklara son vermeye ve Donbass'ta istikrarı bozacak eylemlerden kaçınmaya davet etti.

"BU POLİTİKA, DİKKATLERİ FARKLI YÖNLERE ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR"

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev ve Batılı ülkelerin Ukrayna'da gerilimi tırmandırmaya yönelik eylemleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Rus Dışişleri'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada Rusya'yı Donbass ve sınırda gerilimi tırmandırmakla suçlamaya çalışan Ukrayna ile bir dizi Batılı ülkenin son dönemde agresif bir enformasyon kampanyası yürüttüğüne dikkat çeken Zaharova, "Bu dezenformasyon ve propaganda politikasını, gerekli enformasyon arka planını oluşturmayı ve dikkatleri Kiev'in Donbass'taki askeri hazırlıklarından, Ukrayna'nın Minsk anlaşmalarına ilişkin sabotajlarından ve NATO ülkelerinin Ukrayna topraklarındaki faaliyetlerini artırmalarından farklı yöne çekmeyi amaçlayan eylemler olarak görüyoruz" dedi.

"KİEV, ATEŞKES REJİMİNİ İHLAL ETMEYE DEVAM EDİYOR"

Kiev'in Donbass'taki temas hattına yeni güçler ve askerler sevk etmeye, ateşkes rejimini ihlal etmeye devam ettiğini, buna paralel olarak NATO ülkelerinin Ukrayna ve Karadeniz'deki varlığını artırdığını kaydeden Zaharova, NATO ülkelerinin Ukrayna ordusuna mali ve lojistik destek vermeyi, ölümcül silahlar tedarik etmeyi, Batılı eğitmenlerin Ukraynalı askerlere eğitim vermeyi sürdürdüğünün de altını çizdi.

"RUSOFOBİK PROPAGANDA KAMPANYASI"

Zaharova, "Tüm bunlar, bölgede güvenliğin sağlanmasına, Donbass'taki çatışmalara çözüm bulunmasına katkı sunmadığı gibi Rus tarafını ciddi şekilde endişelendiriyor. Ukrayna ve NATO ülkelerini histeri boyutuna ulaşan Rusofobik propaganda kampanyasına, askeri hazırlıklara ve Donbass'ta gerilimi tırmandırmaya son vermeye, Donbass'ta istikrarı bozacak eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zaharova, Donbass'taki çatışmalara BM Güvenlik Konseyi'nin 2202 sayılı kararıyla kabul edilen Minsk anlaşması önlemlerine dayanan barışçıl araçlarla çözüm bulunmasından yana olduklarını ekledi.

Beyaz Saray'dan Ukrayna ve NATO açıklaması

 

Ukrayna, Pfizer ile 10 milyon doz aşı için anlaştı

 

Gerginlik tırmanıyor! Rus yanlıları Ukrayna askerini öldürdü

 

AB'den Ukrayna'ya 'tereddütsüz destek'

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kim kime çalışıyor09 Nisan 2021 17:34

    abd gemileri sktir olsun gitsin karadenizden. feto piçinin sahibi abd. rusya MONTRÖ yü sağlam koruyor. bizdeki dini menfaatine kullanan dinciler akp ve yandaşları MONTRÖ YÜ abd ye yol açmak için ve abd ye yaranmak için bozmak için var güçleriyle çalışıyorlar.