BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Müslüman turist atağı----

Rusya'dan Müslüman turist atağı

Rusya'dan Müslüman turist atağı
28 Şubat 2018 - 09:01 www.finansgundem.com

Rusya, ülkeye gelen Müslüman turistlerin sayısını artırmak için atağa kalktı

Rusya Federal Turizm Ajansı’ndan (Rosturizm) yapılan açıklamaya göre, 2017’de Rusya’yı ziyaret eden Müslüman turist sayısı yaklaşık 9.5 milyonu buldu. Rosturizm'in açıklamasında 130 ülkenin yer aldığı ‘Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi' (Global Muslim Travel Index) sıralamasında Rusya'nın 5 basamak yükselip 44. sıraya yerleştiğine dikkat çekilerek ‘Rusya, Çin, Kanada, İsviçre, İsveç, Norveç ve turizm açısından önemli cazibelere sahip olan bir sürü başka ülkeyi geride bıraktı' ifadesine yer verildi.

Müslüman turistlerin daha çok Malezya, Endonezya gibi İslam'ın resmi din olduğu ülkeleri ziyaret etmeyi tercih ettiklerini kaydeden Rosturizm yetkilileri, bazı bölgelerinde nüfus çoğunluğunu Müslüman oluşturduğu ve İslam geleneklerinin yaygın olduğu Rusya'nın da turizm destinasyonu olarak yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Konuyu değerlendiren Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, ‘Uzmanların tahminlerine göre, 2020 yılına doğru turizm amacıyla yurtdışına giden Müslüman sayısı 156 milyona ulaşacak, İslam turizmi pazarı ise 200 milyar doları bulacak' açıklamasını yaptı.

Şu an itibariyle Rosturizm, turizm sektörünün temsilcileriyle birlikte ‘Rus misafirperverliği' isimli kapsamlı bir program çerçevesinde Halal Friendly (Helal Dostu) projesini gerçekleştiriyor.

Helal sertifikalarına sahip olan oteller, lokantalar, restoranların katıldığı bu projede ayrıca tercümanlık ve rehberlik hizmetlerini veren uzmanların eğitimine büyük önem veriliyor. (Sputnik)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yucel savas18 Ocak 2019 01:19

    bir mekanin kaldirabilecegi bi kapasite vardir bunun olcumlerini yapabilecek degerde sahsiyetimiz vardir umarim aksi halde sonraki hayatimiz biraz sikintii gozukuyo