BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan misilleme: 20 diplomatı sınır dışı etti----

Rusya'dan misilleme: 20 diplomatı sınır dışı etti

Rusya'dan misilleme: 20 diplomatı sınır dışı etti
18 Nisan 2021 - 22:25 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Çekya’nın Moskova Büyükelçiliği’nden 20 diplomatın ‘istenmeyen kişi’ ilan edildiğini, bu kişilerden 19 Nisan gün sonuna kadar Rusya’yı terk etmeleri istendiğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya’nın Prag’dan 18 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine karşılık olarak Çekya’nın Moskova Büyükelçiliği’nden 20 diplomatın ‘istenmeyen kişi’ ilan edildiği, bu kişilerden 19 Nisan gün sonuna kadar ülkeyi terk etmeleri istendiği belirtildi.

Çekya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi V. Pivonka, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Büyükelçiye, Çek makamlarının Prag'daki Rus diplomatik misyonunun personeline yönelik düşmanca davranışı kararlı bir şekilde protesto edildi. Pivonka’ya Çekya’nın Moskova Büyükelçiliği’nden 20 çalışanın ‘istenmeyen kişi’ ilan edildiği konusunda bilgilendirildi.

Bu kişilerin 19 Nisan 2021 gün sonuna kadar Rusya’yı terk etmeleri istendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Çek tarafından ayrıca Moskova’daki diplomatik temsilcilik çalışanları sayısının, Çek Cumhuriyeti'ndeki Rusya Büyükelçiliği’ndekine benzer kategoriyle eşit hale getirmesi istendi. İlgili nota Büyükelçiye sunuldu” denildi.

Çekya'nın sınır dışı kararına Rusya Dışişleri'nden yanıt

Diplomat krizi yayılıyor: Çekya'dan kritik sınır dışı kararı!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abd li diplomatları at19 Nisan 2021 15:44

    abd li diplomat p.çlerini atsana.. rusya ya da feto meto bir sürü o.çocuğu getirir o diplomat bozuntuları