BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'dan lariye darbe!----

Rusya'dan lariye darbe!

Rusya'dan lariye darbe!
26 Haziran 2019 - 06:49 www.finansgundem.com

Moskova ile yaşadığı siyasi gerilim Gürcistan ekonomisine pahalıya mal oldu.

Gürcistan larisi dolar karşısında tarihin en düşük seviyesine geriledi. İzvestiya gazetesinin haberine göre, Gürcistan’da dolar kuru 2,83 lariye kadar düştü. Ülkenin para birimi bir günde yaklaşık yüzde 1,4 değer kaybetti. 

Gürcistan parasındaki sert düşüş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu ülkeye geçici olarak uçak seferlerini yasaklamasına piyasaların verdiği tepkiye bağlanıyor. 

Gürcistan Otelciler ve Restorancılar Federasyonu Başkanı Şalva Alaverdaşvili, Rusya’nın Gürcistan’a uçuşları tamamen yasaklaması halinde Gürcistan ekonomisinin kaybının 750 milyon doları bulabileceğini öngördü. 

Gürcistan Ekonomi Bakanı Natiya Turnava, Rusya ile yaşanan krizinin etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini açıkladı. Gürcü Bakan, larideki düşüşün Rusya’nın uçuş yasağından kaynaklanan geçici bir durum olduğunu belirtti.  

Tiflis'te geçen hafta başlayan Rusya karşıtı protestolar sonrası iki ülke arasında yeni bir siyasi kriz patlak vermişti. (Türkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)