BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRusya'dan kripto para hamlesi----

Rusya'dan kripto para hamlesi

Rusya'dan kripto para hamlesi
06 Aralık 2022 - 09:07 www.finansgundem.com

Rusya'nın, 2023'te kripto parayı yasalaştırıp ithalat ve mal teslimatı ödemelerinde kullanması planlanıyor.

Rusya Duması Finans Komitesi Başkanı Anatoli Aksakov, 2023'te kripto paraların Rusya'da yasal bir varlık olarak kabul görebileceğini açıkladı.

Düzenlemeye göre kripto paraların ülke içinde bir ödeme aracı olarak kullanılamayacağı, ancak paralel ithalat sözleşmeleri için kullanılabileceği belirtiliyor.

Devlet Duması finans piyasası komitesi başkanı Anatoly Aksakov, Uluslararası ödemeler için kripto para birimlerinin kullanımına ilişkin yasa tasarısının yıl sonuna kadar kabul edilmesinin beklendiğini henüz tasarının müzakere edildiğini söyledi.

Kommerasnt’ın haberine göre kripto para birimi Rusya'ya paralel ithalat ve mal teslimatı ödemelerini yapmak için kullanılması planlanıyor.

Eylül ayında, Başbakan Mihail Mişustin, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, Rosfinmonitoring, Federal Vergi Servisi ve FSB'ye kripto para madenciliği düzenleyen yasalar ve dijital para birimlerinin ihracına ve dolaşımına ilişkin birleşik bir düzenleme geliştirmeleri talimatını vermişti.

Kasım ayının ortasında, Devlet Dumasına dijital para birimleri madenciliği ve müteakip satış prosedürünü düzenleyen bir yasa tasarısı sunuldu. Bu yasanın kabulü kripto para madenciliğini yasal hale getirecek.

Rusya'da kripto paralara düzenleme getiriliyor

 

Rusya'da kripto para madenciliğine büyük darbe

 

Rusya kripto paraya geçmeye hazırlanıyor

 

Rusya kripto para tasarısını hayata geçiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)