BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan 'Kazakistan'dan çekilecekler' açıklamasına jet yanıt geldi!----

Rusya'dan 'Kazakistan'dan çekilecekler' açıklamasına jet yanıt geldi!

Rusya'dan 'Kazakistan'dan çekilecekler' açıklamasına jet yanıt geldi!
11 Ocak 2022 - 17:25 www.finansgundem.com

Kazakistan'daki akaryakıt zammı protestolarını bastırmak üzere ülkeye davet edilen Rus askerleriyle ilgili, Moskova'dan çok kritik bir açıklama geldi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bir askeri personel toplantısındaki konuşmasında, “Kolektif barış güçleri görevlerini, Kazakistan Cumhuriyeti’ndeki durum tamamen istikrara kavuşana dek görevlerini yerine getirmeyi sürdürecek, tabii ki bunun kararını Kazakistan Cumhuriyeti liderliği verecek” dedi.

Kazakistan'ın eski başkenti ve en kalabalık şehri Almatı'da yüzlerce kişi belediye başkanının ofisine ve eski cumhurbaşkanlığı konutuna baskın düzenledi. Polis memurlarına ve askerlere yönelik çok sayıda saldırı haberi geldi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, şiddeti durdurmak ve düzeni yeniden sağlamak için barış gücü gönderen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden (CSTO) yardım istedi.

Tokayev ise, akaryakıt protestolarını bastırmak için Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü tarafından gönderilen askerlerin iki gün içinde ülkeden çıkmaya başlayacağını, çekilme sürecinin de 10 gün içinde tamamlanacağını açıklamıştı.

'RUSYA ASKERLERİNİN SURİYE VE KARABAĞ DENEYİMLERİNİN PAYI VAR'

Şoygu, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyelerinin barış gücü askerlerinin Rus askeri kargo uçakları tarafından çok kısa bir süre içinde Kazakistan’a ulaştırıldığına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Kısa bir sürede, sadece üç gün içinde, Rusya Hava Kuvvetleri uçakları, askerleri ve askeri teçhizatı (Kazakistan’a) konuşlandırdı. Bu, KGAÖ üyesi ülkelerin ordularının ortak tatbikatlar ile edindikleri uyum sayesinde mümkün oldu. Bunun bu kadar kısa bir sürede gerçekleştirilmesinde, Rusya askerlerinin Suriye’ye ve barış gücü olarak Karabağ’a konuşlandırılması sırasında elde edilen deneyimin de payı var.”

KGAÖ askerleri Kazakistan'dan çekilecek

 

Kazakistan'da yeni hükümet belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)