BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Kamala Harris ve Zuckerberg'e yaptırım----

Rusya'dan Kamala Harris ve Zuckerberg'e yaptırım

Rusya'dan Kamala Harris ve Zuckerberg'e yaptırım
21 Nisan 2022 - 19:49 www.finansgundem.com

Rusya, Kamala Harris ve Zuckerberg'in de dahil olduğu 29 ABD'li ve 61 Kanadalı hakkında yaptırım kararı aldı

Rusya'dan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya yönelik 1,3 milyar dolarlık yeni yardım paketini açıklamasının ardından jet bir misilleme geldi. Moskova yönetimi, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Meta üst yöneticisi Mark Zuckerberg'in de aralarında bulunduğu 29 ABD'li ve 61 Kanadalı hakkında yaptırım kararı aldı.

Rus ordusunun sabah saatlerinde Mariupol'ü ele geçirdiğini duyurmasının ardından ABD Başkanı Biden, bir açıklamada bulunarak Ukrayna'ya 800 milyon doları askeri yardım olmak üzere 1.3 milyar dolarlık yardım paketi göndereceğini duyurdu. Söz konusu askeri yardımda ağır silahlar, mühimmat ve dronlar olacağı belirtilirken, Rusya bayrağı olan gemilerin ise ABD'nin limanlarına girememeği açıklandı.

RUSYA'DAN 90 KİŞİYE YAPTIRIM KARARI

Biden açıklamalarının hemen ardından Moskova yönetimi, 29 Amerikalı ile 61 Kanadalı hakkında yaptırım kararı aldı.Yaptırım kararı alınan isimler arasında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg de bulunuyor.

ABD'NİN ASKERİ YARDIM PAKETİNDE NELER VAR?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden'ın yeni açıkladığı 800 milyon dolarlık Ukrayna silah yardımı paketinde obüs topları, 121'den fazla insansız hava aracı, top mermileri, taktik araçlar ve yedek parçalar yer aldığını açıkladı.

Bu yardımın özellikle de Ukrayna'nın Donbas bölgesinde Rusya'nın başlattığı yeni taarruza karşı kritik öneme sahip olduğunu aktaran Kirby, "Pakette 72 adet 155 mm obüs top sistemi, 144 bin top mermisi, 155 mm obüsleri çekmek için 72 taktik araç, 121'den fazla Phoenix Ghost taktik insansız hava sistemi, diğer saha ekipmanı ve yedek parçalar bulunuyor." dedi.

Kirby, bu askeri yardımın, 13 Nisan'da duyurulan 18 adet 155 mm obüs topları ile birlikte, beş taburu donatmaya yetecek kadar top sistemi sağlamış olacağını belirtti.

Rusya'da ihracat ve ithalatın bu yıl düşmesi bekleniyor

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

İngiltere: Rusya, Kramatorsk kentine ilerliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)