BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'dan JP Morgan misillemesi----

Rusya'dan JP Morgan misillemesi

Rusya'dan JP Morgan misillemesi
02 Nisan 2014 - 08:06 www.finansgundem.com

JPMorgan'ın Rus elçiliğinden para transferini engellemesinin ardından Rusya ABD'nin diplomatik hamlelerine karşı misilleme yapmakla tehdit etti

JPMorgan Chase&Co'nun Rus elçiliklerinden birinin para transferini bloke etmesi, Rusya'nın Kırım'ı geçtiğimiz ay ilhak etmesinin ardından batının ülkeye uyguladığı yaptırımlarının en belirgin örneklerinden biri oldu. Ancak Rusya, JPMorgan'ın bu engellemesine karşı misilleme yapmakla tehdit etti.

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, JPMorgan'ın Rusya'nın Kazakistan'ın başkenti Astana'daki büyükelçiliğinden, Bank Rossiya'nın sahiplerinden biri olduğu sigorta şirketi Sogaz'a yapılan para transferini engellediğini açıkladı. Bank Rossiya, 20 Mart'ta ABD'nin yaptırım hedeflerinden biri olmuştu.

Rus dışişleri bakanlığı, "Eğer Amerika'nın finansal yapısının bu şekilde Beyaz Saray'dan puan kazanması bekleniyorsa, o zaman bu çok aşırı" dedi.

"Washington'dakilerin, Rusya'nın diplomatik görevlerine karşı atılan tüm düşmanca adımların yalnızca uluslararası yasaların ihlali olmakla kalmayıp, aynı zamanda Rusya'daki ABD konsolosluklarının işleyişini de kaçınılmaz şekilde etkileyecek karşı adımları beraberinde getireceğini anlaması gerekiyor" ifadeleriyle misilleme işareti veren bakanlık, bu bağlamda JPMorgan Chase'in ABD yönetimine zarar verici bir hamlede bulunduğunu söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)