BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Gürcistan sınırına askerlik şubesi ----

Rusya'dan Gürcistan sınırına askerlik şubesi

Rusya'dan Gürcistan sınırına askerlik şubesi
27 Eylül 2022 - 15:39 www.finansgundem.com

Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki "Verhniy Lars" Sınır Kapısı'nın yaya geçişlerine açıldığı kaydedildi. Ayrıca sınır kapısında en kısa zamanda askerlik şubesi açılacağı belirtildi.

Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildiğinden bu yanan Gürcistan'a giriş yapan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık yüzde 45 arttığı bildirildi.

Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri, son günlerde Rusya'dan Gürcistan'a kara sınır kapısından girenlerin sayısındaki artışla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gomelauri, bazı kaynakların son bir haftada Rusya'dan "Kazbegi" sınır kapısını geçerek Gürcistan'a giren Rusların sayısının 250 bin olduğunu iddia ettiğini ama bunun doğru olmadığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"250 bin kişinin girişine (iddiasına) gelince, Rus vatandaşlarından bahsediyoruz, bu yanlış ve yalan. O kadar fazla kişi girmedi ve bu rakamları nereden aldığınızı bilmiyorum. Yaklaşık 4 ila 5 gün önce günlük 5 bin ila 6 bin ziyaretçi geldi. Şimdi bu sayı yaklaşık 10 bine kadar yükseldi, yüzde 40 ila 45 civarında arttı ve 250 bin değil."

Genelde Rusya'dan Gürcistan'a giriş yapanların yüzde 60'ının geri döndüğünü aktaran Gomelauri, "Örneğin, önceki gün (Gürcistan'a) 11 bin 200 kişi geldi, dün gece 10 binden az, 100-200 bin kişi giriş yapmıyor. Karşılaştırılmasını yaparsak genelde ülkeye gelenlerin yüzde 60'ı çıkış yapıyor." diye konuştu.

Rus haber ajansı TASS ise Rusya tarafında Kuzey Osetya'da, 3 bin 600 binek araç da dahil olmak üzere Rusya-Gürcistan sınırından Gürcistan'a geçmeyi bekleyen yaklaşık 5 bin 500 araç olduğunu kaydetti.

"Ayrıca sınır kapısında en kısa zamanda askerlik şubesi açılacak"

Rusya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gürcistan'a doğru hareket eden araç sayısının "ciddi" şekilde arttığı belirtildi.

Bu nedenle Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki "Verhniy Lars" Sınır Kapısı'nın yaya geçişlerine açıldığı kaydedilen açıklamada, "Ayrıca sınır kapısında en kısa zamanda askerlik şubesi açılacak." ifadesine yer verildi.

Öte yandan, Rusya'nın diğer sınır kapılarında da kuyrukların oluştuğu görüldü. Rus vatandaşlarının, Kazakistan, Finlandiya, Moğolistan'a akın ettiği belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Eylül'de kısmi seferberlik ilan etmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını bildirmişti.

Finlandiya 'dan Rusları engellemek için sınırına çit talebi

Finlandiya Sınır Muhafızları, kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Finlandiya'ya geçmek isteyen Rusları engellemek için çit inşa edilmesini istiyor.

Yerel basındaki haberlere göre, Finlandiya Sınır Muhafızlarınca sunulan raporda, "güvenlik ortamında görülen değişiklikler" nedeniyle Rusya-Finlandiya sınırına fiziksel bir bariyer inşa edilmesi önerildi.

Raporda, çitler ile Rusya'nın kısmi seferberlik ilanı sonrası savaştan kaçan Rusların ülkeye girişinin engellenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Finlandiya Sınır Muhafız Şefi Pasi Kostamovaara, çitlerin Finlandiya'nın doğu sınırında 130 ila 260 kilometrelik bir alanı kapsayacağını ifade etti.

Kostamovaara, çitlerin inşa sürecinin 2 ya da 3 yıl süreceğini kaydetti.

Ruslar özel jetlerle Türkiye’ye kaçıyor

 

Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracak

 

Gürcistan'a giriş yapan Rusların sayısının 250 bin olduğu iddia edildi

 

Finlandiya'da, sınırı geçmek isteyen Ruslar için çit önerisi

 

BM'den, Rusya'ya gözaltı tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)