BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Fransa'ya öfke----

Rusya'dan Fransa'ya öfke

Rusya'dan Fransa'ya öfke
02 Aralık 2022 - 17:24 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa’nın Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin araştırılması için özel mahkeme kurma planlarının öfke uyandırıcı olduğunu ve bu mahkemenin Rusya üzerinde yargı yetkisine sahip olmayacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Rusya saldırganlık suçlarıyla ilgili özel mahkeme’ kurma planlarıyla ilgili açıklaması bizde öfke uyandırdı” ifadelerine yer verdi.

Batı ülkelerinin alelacele benzeri görülmemiş yarı yargı mekanizmasını kurma girişimlerinin Batı’nın çifte standartlarına yeni örnek olduğu belirtilen açıklamada, “Bu girişimlerin hiçbir zaman Rusya üzerinde yargı yetkisi olmayacak” denildi.

Bakanlık, Paris’e önce 'sömürge savaşları, çeşitli operasyonlar, dünyanın çeşitli yerlerindeki müdahaleler sırasında işlediği suçlar için özel mahkeme kurmayı' tavsiye etti.

AB'de, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş suçları için özel mahkeme kurulmasını istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği suçları soruşturmak için "ihtisas mahkemesi" kurulmasını teklif ederek, AB'nin bu konuda uluslararası toplumla çalışmaya hazır olduğunu bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'da "yıkım, ölüm ve tarifsiz acılara sebep olduğunu" belirten von der Leyen, "Şimdiye kadar 20 binden fazla sivilin ve 100 binden fazla Ukrayna ordusu mensubunun öldürüldüğü tahmin ediliyor." dedi.

AB, Rusya yaptırımlarını ihlal edenlere "ortak ceza" uygulayacak

 

Kremlin: Rusya, Ukrayna'dan çıkmaya hazır değil

 

Ukrayna: Rusya savaşta nükleer başlık da takılabilen füzeler kullanmaya başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)