BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Donetsk ve Luhansk'ı tanıma girişimi----

Rusya'dan Donetsk ve Luhansk'ı tanıma girişimi

Rusya'dan Donetsk ve Luhansk'ı tanıma girişimi
21 Ocak 2022 - 14:39 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınak nedeniyle bu ülkeyi işgale hazırlandığı konusu tartışılırken Rus Parlamentosu, Ukrayna’nın doğusundaki iki bölgeyi bağımsız cumhuriyet olarak tanımayı görüşecek.

Parlamento’da önümüzdeki hafta, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’den Ukrayna’nın doğusunda Rus ayrılıkçıların bulunduğu iki ayrı bölgenin bağımsız cumhuriyetler olarak tanımasını talep edecek görüşmeler yapılacak.

Parlamento’nun alt kanadı Duma’nın Sözcüsü Vyaheslav Volodin, görüşmelerin önümüzdeki hafta yapılacağını açıkladı. Buna göre Duma, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin ayrı bağımsız cumhuriyetler olarak tanınmasının Putin tarafından da kabul edilmesi talebini tartışacak.

Donetsk ve Luhansk'ı bağımsız olarak tanıma planı, Rusya’nın Batı'dan istediği güvenlik garantilerini alamaması halinde Moskova’nın atacağı adım olarak değerlendiriliyor.

Duma Sözcüsü Volodin, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda yaşayan ayrılıkçı Rus halkın güvenliğinden endişe ettiğini söyledi. Öte yandan Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesinin ardından 2014 yılından bu yana bölgede yaşayan 600 binden fazla kişiye Rus pasaportu dağıttığı biliniyor.

Volodin, aslen NATO’nun Ukrayna’yı işgal etmek istediğini, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin Minsk Anlaşması’nı yok saydığını, bölgede bir NATO işgaline izin vermeyeceklerini söyledi.

İngiltere Rusya’yı uyardı: "Bataklığa yol açar"

 

ABD ve Rusya görüşmesi Cenevre'de başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)