BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Dışişleri'ne çağırılan Maslahatgüzar hakkında açıklama----

Rusya'dan Dışişleri'ne çağırılan Maslahatgüzar hakkında açıklama

Rusya'dan Dışişleri'ne çağırılan Maslahatgüzar hakkında açıklama
23 Mart 2017 - 20:00 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus askerlerinin PYD/PKK mensuplarıyla fotoğraflarının yayınlanmasının ardından Rus Maslahatgüzarı Sergey Panov’un Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması hakkında açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı, sosyal medyada terör örgütü PYD/PKK mensuplarıyla Rus asker ve subaylarını bir arada gösteren fotoğrafların yayınlanmasının ardından, Ankara’daki Rus maslahatgüzarına Türkiye’nin duyduğu “rahatsızlığı” iletti. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova "Ankara’daki geçici Rus Maslahatgüzarı Sergey Panov’un Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na Suriye’deki hala kolay olmayan durumu görüşmek üzere çağrıldığını söyleyebilirim. Bilindiği üzere Türkiye, Suriye’deki barış sürecindeki başlıca partnerlerimizden birisidir; görüşmede de bu konular değerlendirildi" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK işgalindeki bölgelerde yaşanan gelişmeler nedeniyle son iki gün içinde Rusya’nın Ankara Maslahatgüzarı Sergey Panov’a iki mesaj iletti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, haftalık olağan basın toplantısında, sınırdaki saldırının hemen ardından dün Rusya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın Bakanlığa davet edildiğini duyurmuştu. Müftüoğlu, “Kendisine öncelikle bu olaydan duyduğumuz ciddi rahatsızlık iletildi. Buna karşılık verildiği, bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiği, eğer yaşanırsa buna (terör örgütüne) misliyle mukabele edileceği kendisine aktarıldı.” demişti.

Kaynaklara göre, Müftüoğlu’nun açıklama yaptığı sıralarda, Bakanlık yetkilileri, Rus Maslahatgüzarı Panov ile temasa geçerek, sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda Rus askerlerinin Halep'te Nevruz kutlamalarına katılarak, ellerinde PKK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG ve YPJ flamarıyla poz vermelerine, hatta bölgedeki Rus ordularının komutanı olduğu belirtilen bir tümgeneralin kutlamalar sırasında koluna YPG arması takmasına yönelik, Türkiye’nin tepkisini dile getirdi.


Rus Maslahatgüzarına, "PYD/YPG'ye ilişkin tutumumuz Rus tarafınca da gayet iyi bilinmektedir. Bu nedenle bu görüntüler bizi rahatsız etmiştir.” mesajı verildi. Müftüoğlu, basın toplantıda, Türkiye’nin Rusya’dan Moskova’daki PYD/PKK ofisini kapatmasını istediğini de yinelemişti.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ankara’daki geçici Rus Maslahatgüzarı’nın Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmesinin Suriye’deki mevcut durum üzerine olduğunu bildirdi.

Zaharova haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ankara’daki geçici Rus Maslahatgüzarı Sergey Panov’un Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na Suriye’deki hala kolay olmayan durumu görüşmek üzere çağrıldığını söyleyebilirim. Bilindiği üzere Türkiye, Suriye’deki barış sürecindeki başlıca partnerlerimizden birisidir; görüşmede de bu konular değerlendirildi. Askeri konuları ilgilendiren her sorunun ise direkt olarak Rusya Savunma Bakanlığı’na aktarılması gerektiğini hatırlatmak isterim." (Hürriyet)

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR.23 Mart 2017 23:48

    GELİŞMİŞ ÜLKELER SİYASİ ZEKA YADA VATANDAŞIN İSTEK VE ARZUSUNA DAYALI DEĞİL.VATAN VE VATANDAŞ SAYGI VE SEVGİSİNE DAYALI BİLİM ADAMLARI TARAFINDAN YÖNETİLİR YÖNLENDİRİLİR..AZ KONUŞ ÇOK DÜŞÜN KARAE VER VE UYGULA

  • yalanmı23 Mart 2017 23:39

    BOP.ACILIMI BÜYÜK ORTADOST POLİTİKALARIDIR.YAPICISI OSMANLIYI YIKAN RUS HACLI VE YANDAŞLARIDIR.TAYYIP ERDOĞANIDA BOP EŞ BAŞKANI YAPAN RUS VE ALMAN İŞBİRLİĞİDİR

  • vatan 23 Mart 2017 23:35

    Artık bizimde artık bazı kendini bilmez ülkeleri kendi çıkarlarımız doğrultusunda kullanmamız gerekiyor bize kim ne şekilde davranıyor ise aynen iadeli tahütlü olmalı davranışımız

  • TARİH HEP YALAN23 Mart 2017 23:17

    OSMANLIYI YIKAN İÇERİDEKİ VATAN HAİNLERİNE DAYALI ÜLKELER.RUSYA.ALMANYA.YUNANISTAN VE MISIR....İNGİLİZLER İSE SONRADAN KATILIYOR.

  • Stratejist23 Mart 2017 20:36

    Rusya Türkiye ye resmen işkence yapıyor ve bizimle dalga geçiyor.

  • oktay doğaner23 Mart 2017 20:28

    kadın açıklama yapıyo ancak konuyla uzaktan yakından alakası yok o da bliyo ki durum tamamen resimlerde görüldüğü gibi