BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan çıkan yabancı banka sayısı kaç?----

Rusya'dan çıkan yabancı banka sayısı kaç?

Rusya'dan çıkan yabancı banka sayısı kaç?
05 Şubat 2023 - 10:35 www.finansgundem.com

Savaşın başladığı günden bu yana Rusya'dan çekilen banka sayısı 10'a ulaştı. Rusya Merkez Bankası'nın yaptığı sicilden çıkarma açıklamasında Fransız, Alman ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden banka temsilcilikleri bulunuyor

Rusya Merkez Bankası, yabancı bankaların ülkedeki dört temsilciliğinin Kasım-Aralık 2022 döneminde Rusya’da ki faaliyetlerine son verdiğini vurguladığı raporunda, toplamda yabancı bankalara ait 10 dış temsilcilik ofisinin kapatıldığını bildirdi.

Düzenleyici tarafından paylaşılan raporda, Kasım 2022’de yabancı bankaların ülkenin farklı şehirlerinde bulunan üç temsilciliğinin akreditasyon yenilemeyi reddettiği, aralık ayında ise bir yabancı banka temsilciliğinin akreditasyonunu gönüllü olarak yenilemediği belirtilirken, “Akreditasyona son verme işlemleri, temsilcilik açan bankaların dilekçeleri doğrultusunda yürütülmüş, yılın başından bu yana 10 yabancı bankaya ait dış temsilcilik sicilden çıkarılmıştır” denildi.

Rusya’da faaliyetlerine son veren yabancı banka temsilcilikleri arasında Fransız CIC Bankası, Kıbrıs Rum Kesimi’nden Hellenic Bank ve iki Alman bankacılık grubu Helaba ve KfW IPEX Bank’ın temsilcilikleri bulunuyor.

Rusya Merkez Bankası’na göre, 2021’de yalnızca üç, 2020’de ise bir yabancı bankanın temsilciliği kapatılırken, şu anda Rusya’da resmi olarak faaliyet gösteren yabancı Banka temsilcilik sayısının 28 olduğu, 2016’da bu sayının 65 olarak kaydedildiği açıklandı.

Rusya’da yabancı kredi kuruluşunun temsilciliği, bankacılık işlemlerini yürütme yetkisine sahip olmamakla birlikte, temsil hizmetleri verdiği ülkede yabancı bankanın çıkarlarını temsil ederek koruyan ayrı bir alt bölüm olarak yasal statüye sahip olabiliyor. (GazetemRu)

Rusya: AB'nin barış çağrısı 'ikiyüzlü'

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası

AB'den Rusya'ya 10 milyar euroluk yaptırım

Rusya, Avrupa'dan daha hızlı büyüyecek

NATO'dan Rusya'ya dikkat çeken çağrı

Rusya petrol vergilendirmesini değiştirebilir

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)