BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'dan bir haftada 290 milyon dolar çıktı----

Rusya'dan bir haftada 290 milyon dolar çıktı

Rusya'dan bir haftada 290 milyon dolar çıktı
20 Mayıs 2019 - 06:00 www.finansgundem.com

Emerging Portfolio Fund Research verilerine göre 290 milyon dolarlık çıkışı, son bir yılın en büyük miktarı

Yatırımcıların gelişimekte olan piyasalardan çıkışı hız kesmiyor... Geçen hafta yabancı yatırımcılar Rusya para piyasalarından rekor çıkış gerçekleştirdi. Gelişmekte olan ülkelerin fon piyasalarını takip eden Emerging Portfolio Fund Research (EPFR)'nin verilerine göre, bir haftada çıkan para miktarı 290 milyon dolar.

Bu miktar, son bir yılda gerçekleşen en büyük çıkış olma özelliğinde. Uzmanlar çıkışa gerekçe olarak, gelişmekte olan ülke piyasalarına duyulan ilgideki genel düşüşün yanı sıra ABD-Çin ticaret gerilimine ve Rusya'nın zayıf ekonomik büyümesine işaret ediyor.

Geçtiğimiz hafta Çin hariç gelişmekte olan piyasalarından çıkan toplam yatırım miktarı 3,9 milyar dolar oldu. Çıkışın temel nedeni ise ABD-Çin ticaret gerilimi.

Öte yandan, Cuma günü Rosstat ilk çeyrekte Rus ekonomisinin büyüme oranını yüzde 0,5 olarak açıkladı. Bu oran hem resmi tahminlerin, hem de piyasa aktörlerinin beklentisinin altında. Kalkınma bakanlığı yüzde 0,8'lik bir büyüme beklerken, Merkez Bankası ekonominin ilk çeyrekte yüzde 1 ile 1,5 arasında bir oranda büyüyeceği yönünde bir tahmin yayınlamıştı.

Kommersant gazetesinin görüşüne başvurduğu piyasa analistleri, önümüzdeki aylarda bu olumsuz trendin tersine döneceğine dair bir işaret göremediklerini ifade ediyor. (turkrus.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)