BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’dan ayrılan şirketlerin varlıklarına el konulacak----

Rusya’dan ayrılan şirketlerin varlıklarına el konulacak

Rusya’dan ayrılan şirketlerin varlıklarına el konulacak
10 Mart 2022 - 15:11 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar sonrası çok uluslu şirketler ülkeyi terk etti. Oligarkların mal varlıklarının donduruldu. Rusya ise karşı atağa hazırlanıyor.

Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle yaptırımlarla cezalandırılan Rusya, batılı ülkelerin şirketlerine karşı harekete geçiyor. Ekonomik tedbirler kapsamında ülkeyi terk eden şirketlerin varlıklarına el konulması bekleniyor. Rusya’da meclisin üst kanadı Federasyon Konseyi Anayasal Mevzuat Komitesi Başkanı Andrey Klishas, Rusya’dan ayrılan yabancı şirketlerin varlıklarının bloke edilebileceğini ve mülkiyet haklarının sınırlandırılabileceğini söyledi.

İlk kez Birleşik Rusya Partisi Genel Başkan Sekreteri Andrey Turchak tarafından dile getirilen bu tedbirin yasa taslağına dönüştürüldüğünü paylaşan Vedomosti gazetesi, yasa tasarısının metnine göre şirketlerin faaliyetlerinin sona ermesi durumunda tahkim mahkemesinin kararı ile şirketlerin Rusya temsilciliklerine kayyum atanması mümkün olabilecek.

Yasa tasarısında Rusya’dan ayrılan yabancı şirketlerin tamamının ya da hisselerinin en az yüzde 25’inin Rusya’ya dost olmayan ülkelere üye tüzel kişilere veya bireylere ait olması, şirketin Rusya’daki varlıklarının değerinin en az 1 milyar ruble veya çalışan sayısının en az 100 kişi olması durumunda kamulaştırılmasına yol açılıyor.

Kamu Tüketici Girişimi Örgütü, Rusya’dan ayrılmaya karar veren ve gelecekte kamulaştırılabilecek yabancı şirketlerin bir listesini derleyerek Rus hükümetine ve Başsavcılık’a gönderdiğini duyurmuştu.

İzvestia gazetesi, gönderilen belgeye atıfta bulunarak, listede 59 yabancı şirketin yer aldığı yazdı.

Havayolu şirketleri zor durumda

Rusya'dan çıkan şirketlere Nestle, Philip Morris ve Sony de katıldı

İki şirket daha Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı

Abramovich’in şirketlerine neden ayrıcalık tanınıyor?

Rus hava yolu şirketi uluslararası uçuşlarını iptal etti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)