BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan aylar sonra ilk yolcular geldi----

Rusya'dan aylar sonra ilk yolcular geldi

Rusya'dan aylar sonra ilk yolcular geldi
01 Ağustos 2020 - 07:50 www.finansgundem.com

Salgın nedeniyle yaklaşık 4 aydan beri tarifeli uçuşların gerçekleştirilemediği Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlar yeniden başladı. THY’nin Rus turistleri taşıyan yolcu uçağı İstanbul Havalimanı’na ulaştı.

Normalleşme adımları kapsamında yaklaşık 4 aylık ara sonrası Türkiye ile Rusya arasında tarifeli yolcu uçuşları bugün itibariyle yeniden başladı. Bu kapsamında Türk Hava Yolları, ilk seferini gece saatlerinde başkent Moskova’ya gerçekleştirdi. THY’nin aylar sonra Moskova’dan havalanan TK412 sefer sayılı ilk tarifeli yolcu uçağı ise sabaha karşı 05.00’te İstanbul Havalimanı’na ulaştı.

Uçağın körüğe yanaşmasının akabinde terminale giriş yapan yolcular, termal kamera kontrolünden geçtikten sonra pasaport işlemlerini gerçekleştirerek yurda giriş yaptı. Gerçekleştirilen ilk seferde uçağın yaklaşık 180 yolcusuyla tüm koltukları dolu olarak İstanbul’a geldiği öğrenildi.

Rusya ile başlatılan uçuşlar kapsamında ilk etapta 10 Ağustos’a kadar İstanbul ve Ankara’ya; sonrasında ise Antalya, Bodrum ve Dalaman’a uçuşların başlaması planlanıyor.

2019 verilerine göre Türkiye’yi ziyaret eden yabancı ziyaretçiler sırlamasında 7 milyon ile ilk sırada Rus turistler yer alıyor. Uçuşların başlamasıyla birlikte artacak talep doğrultusunda turizme önemli bir katkı sağlanması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)