BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Avrupalı yatırımcılara darbe----

Rusya'dan Avrupalı yatırımcılara darbe

Rusya'dan Avrupalı yatırımcılara darbe
09 Haziran 2023 - 08:05 www.finansgundem.com

Avrupalı yatırımcıların yaklaşık 3 milyar euro değerindeki varlıklarının Rusya tarafından bloke edildiği belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sebebiyle Avrupa ile Rusya arasındaki ekonomik savaşın etkisi bir kez daha ortaya çıktı. Belçika menşeli uluslararası merkezi saklama kuruluşu Euroclear Bank S.A. (Euroclear) ve Lüksemburg’lu Clearstream’den alınan raporlara atıfta bulunan Forbes dergisi, Rus Ulusal Uzlaştırma Deposu (NSD) hesaplarında bloke edilen Avrupalı yatırımcıların varlıklarının yaklaşık 3 milyar euro olduğunu bildirdi.

Gazetemru'nun haberine göre, Rusya’ya karşı sayısız yaptırımlara başvuran Avrupa Birliği’nin (AB) toplamda 90 milyar euroyu geçen Rus varlıklarına el koyarak dondurduğu dikkate alındığında bu rakamın hissedilir olmadığına vurgu yapılırken, Rusya’daki yabancı yatırımcıların hisse ve benzeri varlıklarının dondurulması kararının AB yaptırımlarını uygulayan Euroclear ve Clearstream’in kısıtlamalarına karşı bir yanıt olduğu ifade dildi.

Forbes, Avrupa’da bloke edilen Rus varlıklarının hacminin 93,38 milyar euro olduğunun altını çizerken, bu farkın 32 kat olduğunu aktardı.

Belçika yerel yayın organı Soir tarafından Belçika Maliye Bakanlığına dayandırılarak yayınlanan habere göre, ülkenin Rusların dondurulmuş mal varlıklarının vergilerinden dolayı 625 milyon avro ek gelir elde ettiği kaydedildi.

Dondurulan Rus varlıklarının Belçika menşeli uluslararası merkezi saklama kuruluşu Euroclear Bank S.A. (Euroclear) tarafından tutulduğu bilinirken, Rus yatırımcıların sahip olduğu menkul kıymetlerin kayıtlarını tutarak ayrıca bu menkul kıymetler üzerinden ödenen gelirleri alan Euroclear, ödeme zincirinin bir parçası olan Rus Ulusal Uzlaştırma Deposu (NSD) üzerindeki AB yaptırımları nedeniyle bu gelirleri Rus yatırımcılara aktaramıyor.

Sonuç olarak, sadece 2022 yılında Euroclear yatırım faizlerinden 821 milyon euro kâr elde ederken, elde edilen yüksek karlılıkların Belçika bütçesine ek vergi geliri olarak yansıdığı bildirildi.

Rusya'dan Avrupa'ya uyarı: İçler acısı sonuçları olacak!

 

Rusya'dan Avrupa Birliği'ne karşı yaptırım

 

Rusya'dan Avrupa'ya füze tehdidi

 

Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz akışı azalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)