BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Almanya'nın başkonsolosluk kararına ilişkin açıklama----

Rusya'dan Almanya'nın başkonsolosluk kararına ilişkin açıklama

Rusya'dan Almanya'nın başkonsolosluk kararına ilişkin açıklama
01 Haziran 2023 - 00:23 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Almanya'nın Rusya'ya ait 4 başkonsolosluğu kapatma kararına ilişkin "Berlin'in, pervasızca kışkırtıcı eylemleri gerekli tepkisiz kalmayacak" denildi.


Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Alman yönetiminin, Rusya'ya ait ülkedeki 4 başkonsolosluğunu kapatma kararı aldığı anımsatıldı.

Bu kararın "dostça olmayan" bir adım olduğu ve ikili ilişkileri bozmayı amaçladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Rus tarafı, Berlin'in sürekli kışkırttığı gerilimden suçu kendisinden atma yönündeki girişimlerini kesinlikle reddediyor. Alman yönetimini durmaya bir kez daha çağırıyoruz. Düşmanca siyaset sergileyen Berlin'in yönünü kaybettiği açık. Almanya, ikili ilişkilerin bozulmasından sorumlu olduğunu anlamalıdır. Berlin'in, pervasızca kışkırtıcı eylemleri gerekli tepkisiz kalmayacak."

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, bugün yaptığı açıklamada, Rusya'da asgari düzeyde diplomatik varlığı sürdürmeyi hedeflediklerini ve 3 Alman başkonsolosluğunun kasım sonuna kadar kapatılacağını belirterek, "Bu nedenle Almanya'da faaliyet gösteren 5 (Rus) başkonsolosluğundan 4'ünün faaliyet izninin geri alınmasına karar verdik" ifadelerini kullanmıştı.

Almanya'da tüketici enflasyonu beklentilerin altında

 

Almanya, Rusya'dan 4 başkonsolosluğunu kapatmasını istedi

 

Rusya'dan mermi ve kurşun ihracatına yasak

 

Rusya'da ekonomi aşırı ısınma dönemine girebilir uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)