BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan açıklama: Gazı kesmeyeceğiz----

Rusya'dan açıklama: Gazı kesmeyeceğiz

Rusya'dan açıklama: Gazı kesmeyeceğiz
25 Kasım 2015 - 06:48 www.finansgundem.com

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Yanovskiy, Türkiye'ye gaz akışının sözleşmeler doğrultusunda süreceğini bildirdi. Uzmanlar krizi değerlendirdi

Düşürülen Rus uçağından sonra Sputnik'e açıklamada bulunan Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Anatoly Yanovskiy Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının kesilmeyeceğini açıkladı. 

Sputnik'in haberine göre  Yanovskiy, Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının kesilmediğini açıkladı. TASS haber ajansına konuşan Yanovskiy, "Sevkiyat, sözleşmedeki yükümlülüklere uygun şekilde devam ediyor. Aksi, mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

EKONOMİK BOYUT ARKA PLANDA

Can Mumay Hürriyet'teki haberinde Rusya krizi ile ilgili uzman görüşlerine yer verdi. 

Hürriyet Dünyası Yazarı Uğur Gürses, “Şu aşamada iki ülke arasındaki durumun ekonomik boyuta geleceğini düşünmüyorum. Rusya geçmişte de siyasi çekişme içinde olduğu ülkelerle hemen ekonomik reaksiyon göstermedi. AB buna bir örnek. Olaylarda ekonomik boyutu arka plana atıyorlar” dedi.

Gürses, Rusya ekonomisinin de bir daralma sürecinde olduğunu belirtirken, “Fiyatlar düştüğü için ekonomileri küçüldü. Ekonomiyi hemen masaya getirmeyi düşünmüyorlar. Uçak meselesinde hemen vanayı kapatalım gibi bir tavıra girmeyeceklerdir. Durumun siyasi yansımaları daha tartışmalı. Özellikle kısa vadeli sermayeyi etkileyen kur meselesi daha dikkat çekici” diye konuştu. 

Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Grubu Çalışma Başkanı Necdet Pamir, enerji alanında bir devlete bağlı olmanın olumsuz bir tablo ortaya çıkarttığını belirtti.

Pamir, “İki devlet bir millet dediğimiz Azerbaycan bile olsa aşırı bağımlılık enerjide sakıncalıdır. Türkiye yüzde 55 oranında doğalgazda Rusya’ya bağımlı. Ham petrolümüzün ise yüzde 16’sını Rusya’dan alıyoruz. İthal ettiğimiz kömürün yüzde 35’ini Rusya’dan temin ediyoruz” diye konuştu.

Akkuyu’ya yapılacak nükleer santral hakkında da ortada sıkıntılı bir tablo olduğunu belirten Pamir, “Rusya’ya uygulanan ambargonun da bir sonucu yok. Rusya’nın son derece zengin kaynakları var” ifadelerini kullandı.

DOLARA ETKİ KALICI DEĞİL

Global Menkul Değerler Kıdemli Müdür’ü Gökhan Uskuay, düşürülen uçağın ardından Rusya ve Türkiye’nin NATO’ya gideceğini söyledi.

Uskuay gün içerisinde 2.88’in üzerini gören kurlarda bir değişiklik olmayacağını belirtti.

Uskuay, “Kurda fazla değişen pek bir şey olmaz. Dünyada bir konjonktür var artık, dolar çok güçlü değil. 16 Aralık’ta Fed faiz artıracak. Dolar 2.86’nın üzerinde çok kalıcı olmaz. 2.77’lere kadar bir geri çekilme de bekliyorum” diye konuştu
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)