BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan AB'ye tepki: Hiçbir yere varamazsınız----

Rusya'dan AB'ye tepki: Hiçbir yere varamazsınız

Rusya'dan AB'ye tepki: Hiçbir yere varamazsınız
30 Ocak 2021 - 18:52 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya ile ilişkilerinde belirsizlik yaratan ‘yatay’ yaptırım mekanizmaları oluşturarak ‘kaygan bir yolda’ bulunduğunu söyledi.

Atina’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, AB’nin Rusya ile ilişkilerde belirsizlik yaratan ‘yatay’ yaptırım mekanizmaları oluşturarak ‘kaygan bir yola’ ayak bastığını söyledi.

AB’nin kimyasal, insan hakları, siber saldırılar gibi alanlarında ‘yatay’ yaptırım mekanizmaları uygulamaya koyduğuna dikkat çeken Gruşko, söz konusu mekanizmaların gerçek kişileri, kurumları şirketleri ve işadamlarını etkileyebildiğini vurguladı. Rus diplomat, bunun ‘hiçbir yere varmayan çok kaygan, fakat ilişkilerde muazzam bir belirsizlik yaratan yol’ olduğu konusunda uyardı.

Bu sorunun sadece Rusya ve AB arasında olmayıp dünya ticareti için de geçerli olduğuna dikkat çeken Gruşko, “Bu nedenle hem sistematik olarak, hem de AB ile ilişkilerimizde, normal ekonomik ilişkilerin gelişmesine doğrudan engeller oluşturan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) normlarıyla çelişen tek taraflı kararlara karşı çıkıyoruz” dedi.

Sputniknews'in haberinde, AB’nin Rusya'nın en önemli ekonomik ortaklarından biri olmaya devam ettiğine dikkat çeken Gruşko, Avrupa ülkelerinin Rusya'nın geçen yılki dış ticaret hacminde %38’lik payı olduğunu vurguladı.

Rus diplomat, Rus ekonomisinin yaptırımlardan dolayı Asya'ya, özellikle de Çin'e ‘dönmesinden’ sonra bu rakamların düşeceğini olasılığını göz ardı etmedi, ancak bu düşüşle birlikte dahi rakamların ilişkilerin kalitesini gösterdiğini ifade etti.

Gruşko, Batılı şirketlerin neredeyse tümünün Rusya pazarında kaldığının ve yeni duruma uyum sağlayarak faaliyetlerine devam ettiklerinin altını çizdi.

AB, Ukrayna’nın doğusu ve Kırım’daki olaylar bağlamında 17 Mart 2014’te bazı Rus ve Kırımlı politikacılar ve yetkililere karşı yaptırım kararı almıştı.

Kırım’daki referandumdan sonra yaptırım listesi genişletilmişti. AB, 2014 Temmuz’dan sonra bazı kişilere ve şirketlere karşı noktasal yaptırımlardan ekonomi sektörlerine karşı yaptırım uygulamasına geçmişti.

Afrin'de terör saldırısı: 5 ölü, 22 yaralı

 

Putin, Yunanistan’ın teklifini geri çevirdi

 

Normalleşme için gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)