BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan 3 Baltık ülkesine diplomatik nota----

Rusya'dan 3 Baltık ülkesine diplomatik nota

Rusya'dan 3 Baltık ülkesine diplomatik nota
21 Nisan 2022 - 13:56 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki Litvanya, Letonya ve Estonya’nın St. Petesburg'daki başkonsolosluk faaliyetlerini sona erdirdi ve çalışanlarını sınır dışı etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Letonya, Litvanya ve Estonya’ya nota vererek Litvanya’nın Klaipeda, Letonya’nın Liepaja, Daugavplis, Estonya’nın Narva ve Tartu şehirlerindeki Rus başkonsolosluk ve konsoloslukların kapatılmasını protesto etti.

Mütekabiliyet gereği

Mütekabiliyet ilkesi gereği ve bu ülkelerin Ukrayna’ya askeri yardım yapması sebebiyle Letonya’nın St. Petersburg’daki başkonsolosluk ve Pskov’daki konsolosluk, Estonya’nın St. Petersburg’daki başkonsolosluk ve Pskov’daki konsolosluk, Litvanya’nın St. Petersburg’daki başkonsolosluk faaliyetlerine ilişkin verilen onay geri çekildi.

Rus vatandaşı olmayan idari-teknik personel kabul edilemez

Açıklamada, bu ülkelerin bu misyonlardaki diplomatlarının “istenmeyen kişi” ilan edildiği, Rus vatandaşı olmayan idari-teknik personelin de “kabul edilemez” olduğu aktarılarak “Belirtilen tüm bu kişilerin, ülkelerindeki Rus konsolosluk çalışanların sınır dışına çıkmaları için verilen süre ile aynı sürede Rusya Federasyonu topraklarını terk etmeleri talep edildi” denildi.

Estonya Doğu Avrupa için NATO çağrısı yaptı

 

Letonya'daki Rus konsoloslukları kapatılacak

 

Litvanya, Rus gazı almayacağını duyurdu

 

Litvanya 4 Rus diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)