BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'daki kriz Sberbank'ı vurdu----

Rusya'daki kriz Sberbank'ı vurdu

Rusya'daki kriz Sberbank'ı vurdu
13 Ağustos 2015 - 09:43 www.finansgundem.com

Rusya'daki ekonomik kriz, Denizbank'ın sahibi Rus Sberbank'ı da etkiliyor

Sberbank'ın yılın ilk yarısındaki kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56 oranında düştü. Sorunlu kredilere ayrılan karşılık ise yüzde 29 oranında arttı. Bloomberg HT'nin derlediği habere göre Bloomberg analisti Jonathan Tyce, Sberbank'ın birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu düşünüyor: “Ancak yüksek enflasyon göz önüne alındığında artan sorunlu krediler bankanın en büyük sorunu.” diyen Tyce, “Mevcut atmosfer bankacılık sistemi ve sistemin en büyük oyuncusu Sberbank'ı test ediyor.” değerlendirmesinde bulundu. Nitekim Sberbank hisseleri son bir haftada düşmeye devam ederken, yılın en yüksek seviyesinden yüzde 24 aşağıda işlem görüyor. Ukrayna savaşı sonrası Rus bankalarına yönelik Batı'nın kısıtlamaları ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşün etkisiyle ülkedeki mevduatların neredeyse yarısına sahip olan Sberbank'ın hisseleri 2014'te yüzde 69 değer kaybetmişti.

RUS EKONOMİSİ DARALDI

Rusya ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,6 oranında geriledi. İlk çeyrekteki daralma da yüzde 2,2 düzeyindeydi. Yıllık enflasyon Merkez Bankası'nın yıl sonu için yaptığı yüzde 10,8 tahmine karşın temmuz sonunda yüzde 15,6 seviyesinde bulunuyor. 2014 sonunda rublenin yüzde 46 değer kaybına karşı harekete geçen Rusya Merkez Bankası, politika faiz oranını 6,5 puan artırarak yüzde 17'ye çıkarmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKAN13 Ağustos 2015 12:08

    SATSIN DENIZBANKI OLSUN BITSIN.ZATEN SBERBANK YUZUNDEN DENIZBANK AVRUPADA RAHAT BORCLANAMIYOR.3 HAVALIMAN IHALESINE KREDI MEVZUSU SGK ODEMELERINI DENIZBANKA GECMESI GIBI KAFA BULANDIRAN SURECELER SON OLRAK DENIZBANK GENEL MUDURUNE ACILAN SORUMLULUK DAVASI SBERBANKI CIDDI SIKINTIYA SOKMUSTUR.