BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'daki ihalede iki Türk şirketi finalde----

Rusya'daki ihalede iki Türk şirketi finalde

Rusya'daki ihalede iki Türk şirketi finalde
20 Ocak 2016 - 03:59 www.finansgundem.com

Rusya'nın yaptırımlarına rağmen Türk şirketlerinin ülkedeki faaliyetleri sürüyor. Moskova Şeremetyevo Havalimanı ihalesinde iki Türk şirketi finalde

Uçak krizi sonrası Rusya’nın Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarına rağmen Türk şirketlerinin ülkedeki faaliyetleri devam ediyor. Bunun son örneği ise Moskova Şeremetyevo Havalimanı ihalesinde yaşandı.

Şeremetyevo havalimanının genişletilmesini öngören inşaat ihalesinde finale iki Türk şirketin kaldığı açıklandı. İhalenin değeri ise 630 milyon dolar. Rusya’da faaliyet yürüten Türk ortaklı şirket Limak-Maraşstroy ve Rönesans Holding (Renaissance), Moskova’nın giriş kapısı sayılan “Şeremetyevo” havalimanı ihalesinde finale kaldığı bildirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Şeremetyevo Havalimanı Genel Müdürü Mihail Vasilenko, şirketlerin Türkiye ile hukuken bağlı olmadıkları için ihaleye katılmalarını engelleyecek bir madde bulunmadığını söyledi. 

630 MİLYON DOLARA

Açıklamayı yapan Şeremetyevo Havalimanı Genel Müdürü Mihail Vasilenko, “Şeremetyevo havalimanının genişletilmesini öngören ‘B’ terminali inşaatı ihalesinde iki Türk şirketi Limak-Maraşstroy ile Renaissance finale erişmiş bulunuyor. 630 milyon dolarlık ihalenin bu iki şirketten birisinin kazanması için önlerinde hiçbir engel yok. Çünkü bu şirketlerin kuruluşu Rusya görünmekte. Türkiye ile hukuken bağlı olmadıkları için ihaleye katılıyorlar” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)