BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRusya'da yeni trend Fitness ofis----

Rusya'da yeni trend Fitness ofis

Rusya'da yeni trend Fitness ofis
26 Mart 2019 - 07:16 www.finansgundem.com

Spor yapana vergi indirimi planlanan Rusya'da fitness ofislerin sayısı artıyor

Haftada en az iki kez spor yapanların oranının yüzde 26'yı bulduğu Rusya'da, artık yeni bir trend hızla yayılıyor. Rusya'nın büyük şehirlerindeki birçok ofis merkezlerinde fitness salonları açılmaya başlandı. İşverenler bu sayede çalışanların verimliliğini arttırmayı hedefliyor.

Rossiyskaya Gazeta'da çıkan bir değerlendirmeye göre, son 5 yılda Moskova'da içinlerinde sağlıklı yaşam merkezleri barındıran premium ofis alanlarına olan talep yüzde 64 oranında artış kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmaları ofis çalışanlarının bir dizi sağlık sorununda risk grubunda yer aldığını ortaya koyuyor. Bu nedenle çalışanların egzersiz yapabilmelerine imkan tanıyan ofis alanları son yıllarda rağbet gören bir trend.

Gazete Moskova'da ofis kiralamak isteyen şirketlerin yüzde 86'sının öncelikle binada fitness merkezi olup olmadığına baktığını yazıyor.

Habere göre, Rus internet şirketi Mail.ru'nun içinde 325 metrekarelik bir spor salonun bulunuyor. Kışın Mail.ru ofisinde paten kaymak, yazınsa futbol oynamak mümkün.

Yandex'in ofisinde ise çalışanların prova yapabileceği bir müzik odası bulunuyor. Yandex çalışanlarına spor salonlarının yanı sıra dans, yoga ve masaj salonlarından yararlanma imkanı da sunuyor.

Rusya’da halkın spora ilgisinde son dönemde artış gözleniyor. Synovate Comcon şirketinin anketine göre, en az iki ayda bir spor yapan Rusya vatandaşlarının oranı yüzde 2009 yılından bu yana 33’ten yüzde 38’e çıktı.

Ankete göre, haftada en az bir kere spor yapan Rusya vatandaşlarının oranı aynı dönemde yüzde 20’den yüzde 26’ya yükseldi.

Rusya’da spor yapanların çoğu (yüzde 21) koşmayı tercih ediyor. İkinci sırada yüzde 18 ile bisiklet sporu geliyor. Yüzmek, Rusya halkı arasında popülerlik sıralamasında yüzde 17 ile üçüncü, vücut geliştirme dördüncü (yüzde 16), aerobik ve fitness beşinci (yüzde 14) sırada.

Spor yapan Rusya vatandaşlarının yüzde 46’sı haftada en az bir kere spor salonuna giderken, yüzde 10’u 1-3 kere, yüzde 44’ü ayda bir kere salonda spor yapıyor.

Bu yıl başında medyaya yansıyan bir habere göre, Rusya'da halkın sağlık yaşamına "sözde değili fiili destek" yolunda önemli ve örnek bir adım atılıyor. Maliye Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in direktifiyle yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarı vatandaşların spor amaçlı harcamalarının vergiden düşülebilmesini öngörüyor.

Tasarının yasalaşması durumunda vergi kanunun sosyal indirimleri düzenleyen 219'ncu maddesi değişecek. Söz konusu madde vergi mükellefinin yanı sıra yakın akrabalarının eğitim ve sağlık harcamalarını vergiden düşebilmesine olanak sağlıyor. Değişiklikle birlikte sportif harcamalar da vergi indirimine tabi olacak.

Örneğin spor salonu aboneliğine yıllık 50 bin ruble ödeyen bir mükellef bu paranın yüzde 13'ünü, yani 6 bin 500 rubleyi vergi iadesi olarak geri alabilecek.

Ancak vergi iadesi alabilmek için söz konusu sportif hizmetin maliyetinin 120 bin rubleyi geçmemesi şartı var.

Tasarının yasalaşmasının ardından Ocak 2020'den itibaren vergi iadelerinin başlaması bekleniyor.

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezinin (VTsİOM) anketine göre, Moskovalıların yüzde 62'si düzenli olarak spor yapıyor. Ankete göre Moskova'da spor yapan kişilerin yüzde 30'u fitness'ı, yüzde 20'si yüzmeyi tercih ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)