BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporRusya'da yabancı oyuncu oynatma sınırı 8'e indi----

Rusya'da yabancı oyuncu oynatma sınırı 8'e indi

Rusya'da yabancı oyuncu oynatma sınırı 8'e indi
28 Haziran 2019 - 16:37 www.finansgundem.com

Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde "Yabancı sayısı azalmalı" şeklinde açıklamasının ardından Rusya Futbol Federasyonu, yabancı sınırında değişikliğe gitti.

Türkiye'de de zaman zaman gündeme gelen 'yabancı sınırlaması', Rusya'da yürürlüğe girdi. Rusya Futbol Federasyonu, 2020-21 sezonundan itibaren yabancı sınırının 8 olduğunu açıkladı.

Değişiklikten önce Rusya'da yabancı oyuncu sayısı limitsizdi. Ancak kulüpler, ilk 11'de sadece 7 yabancı oynatabiliyordu.

ZENIT VE KRASNODAR'I BEKLEYEN TEHLİKE

Yapılan yabancı değişikliği ise bazı kulüpleri oldukça zorlayacak gibi. En çok zorlanacak takım olarak ise Zenit gösteriliyor. Hali hazırda 14 yabancısı bulunan Zenit'in gelecek sezon öncesinde bazı futbolcularına veda etmesi gerekiyor. Bir diğer zor durumdaki takım ise Krasnodar. Rus ekibinde tam 9 yabancı futbolcunun en az 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

CHERCHESOV: BENCE İYİ OLDU

Sınırlamadaki değişikliği eleştirenler olsa da Rusya Milli Takım Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, ''Sınırlamanın gelmesine sevindim. Böylece herkes için rekabetçi bir ortam oluşacak. Herkes oynayabilecek. Rekabet bize kazandırır.'' açıklamasını yaptı. Yabancı sınırının serbest olduğu 2018 yılında Rusya, Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselmişti.

VLADIMIR PUTIN İSTEMİŞTİ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde yabancı sınırının değiştirilmesi yönünde açıklamalar yapmış ve daha çok yerli oyuncunun oynaması gerektiğini söylemişti. (Sporx)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)