BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da Ukraynalı neo-Nazi grubu destekçileri tespit edildi----

Rusya'da Ukraynalı neo-Nazi grubu destekçileri tespit edildi

Rusya'da Ukraynalı neo-Nazi grubu destekçileri tespit edildi
13 Aralık 2021 - 17:16 www.finansgundem.com

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ülkenin 37 bölgesinde Ukraynalı neo-Nazi grubu MKU’dan 106 kişiyi tespit etti. Bu kişilerin terör saldırıları ve toplu katliamlar gerçekleştirmeyi planladığı aktarıldı.

FSB, Rusya’da aşırıcı grubun destekçilerine yönelik en büyük çapta operasyonunu gerçekleştirdi. 37 bölgede, terör saldırısı ve toplu katliam planlayan 106 MKU destekçisi ortaya çıkarıldı.

Açıklamada, “Ukrayna özel servisi himayesinde faaliyet gösteren Ukrayna vatandaşı Yegor Krasnov tarafından kurulmuş olan ve MKU neo-Nazi gençlik grubunun 106 destekçisiyle ilgili 37 bölgede arama ve soruşturma işlemleri gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı. FSB’nin operasyonuyla mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya aracılığıyla talimatların verildiği saldırı ve katliam suçlarının önlenmesi amaçlandı.

Gözaltına alınanlar arasında örgütün internetteki topluluklarında Krasnov’un talimatıyla aşırıcılığın propagandasını yapan, şiddet çağrıları yapan üç yönetici var. Yakalanan iki kişinin de okullara saldırı hazırlığı yaptığından şüpheleniliyor.

Diğer yandan Penza bölgesi ve Komi Cumhuriyeti’nde MKU’yla bağlantılı, 5 ve 8 kişiden oluşan iki aşırıcı grubun faaliyetleri önlendi. Grupların kaldığı yerde silah ve mühimmatlar bulundu. Bu iki bölgede Krasnov’la yazışan, kendisinden şiddet eylemleri ve el yapımı patlayıcılar hakkında bilgi alanlar mevcut.

AB Dışişleri Bakanları, Rusya'ya net sinyal gönderecek

 

Rusya'dan NATO'ya uyarı!

 

Kremlin: Donbass ile ilgili referandum Ukrayna’nın iç meselesidir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)