BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da tek kullanımlık plastiklere yasak geliyor----

Rusya'da tek kullanımlık plastiklere yasak geliyor

Rusya'da tek kullanımlık plastiklere yasak geliyor
08 Mayıs 2019 - 07:26 www.finansgundem.com

AB ile uyumlu çevreci adıma hazırlanan Rusy, tek kullanımlık plastik kapları yasaklayacak

Avrupa Birliği'nin ardından Rusya da tek kullanımlık plastik kapları ve benzeri ürünleri yasaklamaya hazırlanıyor. Söz konusu tasarıyı duyuran Tabii Kaynaklar ve Çevre Bakanı Dmitri Kobılkin, doğadaki kirlenmenin önüne geçebilmek adına dünyadaki trendlere de uygun olarak plastik kullanımını azaltmayı planladıklarını söyledi.

Nisan ayında yapılan bir anket Rusya vatandaşlarının yüzde 71'inin tek kullanımlık plastik kaplardan vazgeçmeye hazır olduğunu ortaya koymuştu.

Mart ayında Avrupa Birliği yetkilileri, 2021 yılından önce tek kullanımlık plastik kapların gündelik hayattan tamamen çıkarılacağını duyurmuştu.

Birliğin bir diğer hedefi de 2029 yılına kadar, plastik şişelerin geri dönüşüm amacıyla toplanma oranının yüzde 90'a çıkartılması olarak açıklanmıştı.

Plastik şişelerin en az yüzde 25 geri dönüştürülebilir malzemeden yapılması da açıklanan hedefler arasında. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)