BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da tarım silahı solladı----

Rusya'da tarım silahı solladı

Rusya'da tarım silahı solladı
28 Mayıs 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

Rusya'da tarım ihracatı gelirinin silah ihracatını sollaması bekleniyor

Rusya tarımda "kendinde yeten ülke" konusuma ulaşma yolunda ilerlerken, tarım ürünleri ihracatındaki artış katlanarak artıyor. Ülkenin geçen yıl silah satışından elde ettiği gelir 16 milyar dolar olarak gerçekleşirken, tarım ürünleri ihracatında rekor kırılacağı tahmin ediliyor Rusya Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu yıl tarım ihracatından 21-22 milyar dolar gelir elde edilmesinin beklendiği belirtildi.

RİA ajansının haberine göre, Tarım Bakanlığı Ekonomi, Yatırımlar ve Tarım Piyasası Düzenleme Dairesi Müdürü Anatoli Kutsenko, St.Petersburg Ekonomi Forumu'nda yaptığı açıklamada, bu sene Rusya'nın tahıl hasanının 110 milyon ton, tarım ürünleri ihracatı gelirlerinin ise 21-22 milyar dolar seviyesinde tahmin edildiği bilgisini verdi.

Rusya'nın tarımda henüz geçen senenin mahsulerini ihraç ettiğini belirten yetkili, 2018 ihracatıyla ilgili daha kesin öngörünün önümüzdeki ekim ayında yapılabileceğini söyledi.

Rusya Federal Gümrük Servisi verilerine göre, Rusya'nın gıda ve tarım ürünleri ihracatının hacmi geçen yıl 20,7 milyar dolar olarak kaydedildi. 2016'da bu rakam 17,1 milyar dolardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın 2017 yılındaki silah ve askeri teçhizat ihracatının 15 milyar dolardan fazla olduğunu açıklamıştı.

Putin, Rusya'nın silah ihracat hacminin üç yıldır üst üste arttığına dikkat çekmiş ve "İşbirliği coğrafyamız sürekli genişliyor. Partner sayımız halihazırda 100'ü aştı. 2017 sonuçlarına göre imzalanan anlaşmaların hacmi neredeyse iki katına çıkarak 16 milyar dolar oldu. Sipariş portföyümüz de 45 milyarın doların üzerine çıktı" demişti.

2018 ilk çeyreğinde Rusya'nın ihracatı yüzde 23 artarak 103 milyar doları buldu. Yüzde 51 ile rekor düzeyde artış buğday ihracatından (12,5 milyon ton) sağlandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)