BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da 'son alışveriş' kuyruğu----

Rusya'da 'son alışveriş' kuyruğu

Rusya'da 'son alışveriş' kuyruğu
04 Ağustos 2022 - 10:40 www.finansgundem.com

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı alan dünyaca ünlü hazır giyim markası H&M'in mallarını satmak için mağazalarını kısa süreliğine yeniden açması halk arasında heyecanla karşılandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle Rusya pazarından tamamen çekilme kararı alan H&M, ülkedeki faaliyetlerini askıya aldı. Ancak , Rusya pazarından tamamen ayrılmadan önce mallarını satmak için yeniden açıldı.

Şirket, stoklarını eritebilmek adına Rusya’daki mağazalarını kısa sürede yeniden açarken, başkent Moskova’da mağaza önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Ruslar durumdan şikayetçi. İngiliz haber ajansı Reuters, H&M önünde bekleyen Ruslarla konuştu. İrina isimli bir kadın, “H&M’den sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu yüzden buradayız. İçeri girip her şeyi satın almayı planlıyorum.” dedi. Bir başka müşteri Katerina da “Bunun olmasının nedeni korkunç. Her şeyden önce bunu düşünmeliyiz.” ifadelerinde bulundu.

200 BİN DOLARA MAL OLACAK

H&M, Rusya pazarından çıkma kararı aldıktan sonra mağazalarını açmaya karar veren tek şirket. Daha önce mobilya devi IKEA da Rus pazarından ayrıldığını açıklamış, yalnızca çevrimiçi satış için yeniden açılmıştı.

H&M’in altıncı en büyük pazarı olan Rusya’dan ayrılmasının şirkete yaklaşık 200 milyon dolara mal olması ve 6 bin çalışanı etkilemesi bekleniyor.

H&M, altıncı büyük pazarı konumundaki Rusya'da mağaza yatırımlarını uzun bir süre artırmış, birçok pazarda aksi yönde adım atmasına rağmen ülkedeki fiziksel mağaza sayısını artırmıştı.

ABD'den Rus elitlerine yönelik yeni yaptırım kararı

 

Yaptırımlar İngiliz halkını balık ve patatesten mahrum bırakabilir

 

Rusya'ya yaptırımların süresi uzatıldı

 

Rusya'dan 39 Avustralyalıya yaptırım

 

Rusya: AB'nin uyguladığı yaptırımlar yine kendi toplumuna zarar veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)