BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da salgın koşullarında anayasa referandumu----

Rusya’da salgın koşullarında anayasa referandumu

Rusya’da salgın koşullarında anayasa referandumu
01 Temmuz 2020 - 15:10 www.finansgundem.com

Rusya’da yeni tip korona salgını nedeniyle sıkı önlemler altında devam eden anayasal değişiklik oylaması esnasında Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tek kullanımlık kalemle listeye imza attığı görüldü

Rusya’da televizyonlardan yayınlanan görüntülerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in oyunu kullandığının göstergesi olarak listeye, kendisine verilen tek kullanımlık kalemle imzasını attığı görülüyor.

Ancak anayasa reformu oylamasında seçmenlerin sağlığı için alınan tek önlem bu değil. Oylama süresince seçim merkezlerinin hepsinde seçmenlerin ateşi ölçülüyor ve herkese tek kullanımlık eldiven, maske ve kalemler veriliyor.

Salgın nedeniyle Rusya’da ilk defa bir oylama için sandıklar bir hafta boyunca açık bırakıldı.

Kabul edilmeleri halinde Rusya’nın anayasasında 1993’ten beri yapılacak ilk büyük refomları içeren düzenlemeler için gerçekleştirilen oylamanın son günü olan 1 Temmuz ise bu süre içerisinde tatil ilan edilen tek gün.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu’na göre sandıkların açık olduğu ilk beş gün içerisinde 50 milyon kişi oy kullandı. Sandığa gidiş oranıysa yüzde 45.7 olarak açıklanmış durumda.

Diğer taraftan anayasa oylaması için Moskova ve Nijniy Novgorod bölgelerinde seçmenlere sandığa gitmek yerine oylarını uzaktan ‘elektronik oy’ olarak kullanma seçeneği de sunuldu. Çevrimiçi olarak oy kullanma süresi bu iki bölgede dün sona erdi.

Oylama sonucunda kabul edilirlerse, anayasa düzenlemeleri Rusya lideri Putin’in 2024’ten sonra yeniden aday olmasına imkân verecek. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)