BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da reel gelirlerdeki erime rekor düzeyde----

Rusya'da reel gelirlerdeki erime rekor düzeyde

Rusya'da reel gelirlerdeki erime rekor düzeyde
05 Kasım 2022 - 18:56 www.finansgundem.com

Batı'nın uyguladığı yaptırımlar Rus ekonomisini derinden sarsmayı sürdürüyor. Rus ekonomisindeki daralma hanehalkı gelirlerinde belirgin düşüşlere neden oluyor.

Rus RBK’nın haberinde Rusya Resmi istatistik servisi Rosstat'ın açıkladığı verilere göre yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,8 olarak ölçülen reel gelirlerdeki erime, üçüncü çeyrekte yüzde 3,4'e yükseldi. Böylece yılın ilk 3 çeyreğinde kümülatif gerileme yüzde 1,7 oldu.

Rusya'da ürün bazlı hesaplanan satın alma gücünde de gerileme devam ediyor. Buna göre, 2021 ocak-eylül döneminde kişi başı ortalama gelir 753 kg şeker alabilirken, bu yıl söz konusu miktar 568,3 kg'ye geriledi.

Reel gelirlerin artması zor gözüküyor

Rosstat lahana alım gücünde de 1146,3 kg'den 749,1 kg'ye gerileme hesapladı. Uzmanlar reel gelirlerdeki düşüşün nedenini önceki aylardaki düşüşü yumuşatan etkenlerin ortadan kalkmasına bağlıyor ve reel gelirlerin artmasını sağlayacak uzun vadeli ve istikrarlı sebeplerin ortada olmadığına dikkat çekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)