BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da pandeminin başlangıcından bu yana bir ilk----

Rusya’da pandeminin başlangıcından bu yana bir ilk

Rusya’da pandeminin başlangıcından bu yana bir ilk
06 Ekim 2021 - 13:29 www.finansgundem.com

Rusya’da korona virüsün yol açtığı günlük can kaybı sayısı, pandeminin başlangıcından beri ilk defa 900’ü geçti.

Rus hükümetinin koronavirüsün yayılımı nedeniyle oluşturduğu kriz merkezinin açıklamasına göre ülkede son bir gün içinde korona virüsün neden olduğu komplikasyonlar yüzünden 929 kişi hayatını kaybetti. Pandeminin başından beri Rusya’da bu denli yüksek bir günlük can kaybı sayısı kaydedilmemişti.

Ülkede son bir gün içinde kayda geçirilen yeni vaka sayısıysa 25 bin 133 olarak açıklandı. Bu sayısının da önceki güne göre biraz arttığı görülüyor.

Rusya’da korona virüsün yol açtığı ölümlerin, 20 Eylül’den beri arttığı gözleniyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova dünkü açıklamasında, koronavirüs nedeniyle ölen kişilerinin aşı olmamış kişiler olduğunu belirtti. Aşı olanlar arasında korona virüse yakalananların oranınınsa yüzde 2’yi geçmediğini ekledi.

Yeni bir risk grubu ortaya çıktı

Hükümet yetkilileri, sene başında aşı olmuş ancak yeniden aşı olma zamanı gelmiş kişilerin ülkede korona virüse karşı korumasız olan yeni bir risk grubunu oluşturduğunu söylüyor ve vatandaşlara yeniden aşı olmayı geciktirmeme çağrısı yapıyor.

Nitekim Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın çevresinde korona virüsle enfekte olmuş kişilerin belirlenmesi ardından bu kişilerin de yeniden aşılanmayı geciktirmiş yetkililer olduğunu açıklanmıştı. Rusya lideri de hükümet toplantılarında sık sık vatandaşlara yeniden aşı olmayı geciktirmemeleri konusunda uyarı yapıyor.

Sürü bağışıklığı için gereken düzeye erişilemedi

Rusya’da pandeminin başından beri 7 milyon 662 bin 560 korona virüs vakası kayıtlara geçirildi. Korona virün yol açtığı can kaybı sayısıysa 212 bin 625 kişi olarak kayıtlarda yerini almış durumda.
Rusya’nın kendi geliştirmiş olduğu üç korona virüs aşısı bulunuyor. Söz konusu aşıların kullanıldığı yaygın aşılama programı ocak ayından beri devam etse de aşı karşıtlarının yüksek oranı, ülkede sürü bağışıklığı için gerekli olan aşılanma oranlarına çıkılmasına engel oluyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)