BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da offshore hesaplara giden paralar azaldı----

Rusya'da offshore hesaplara giden paralar azaldı

Rusya'da offshore hesaplara giden paralar azaldı
12 Aralık 2018 - 08:27 www.finansgundem.com

2014'te Kırım'ın ilhakından beri kesintisiz devam eden Batı yaptırımları, özellikle de Trump yönetimin son dönemde artan baskısı, Rusya'ya "umulmadık bir fayda" sağlamaya başladı

Offshore hesaplara giden paralar azaldı, bu hesaplardaki Rus oligark paraları da şimdi mecburen "güvenli liman" saydıkları Rusya'ya geri dönmeye başladı.

Finanz.ru sitesinin derlediğine göre, Rusya hükümetinin 27 yıldır yapamadığını Donald Trump yönetimi 3 ayda gerçekleştirdi ve Rusyalı zenginlerin offshore hesaplarına para akışını sekteye uğrattı.

Bu yılın Nisan ayında Rusya vatandaşı işadamlarına karşı yürürlüğe konan yaptırımlar sonucunda pek çok ülkede offshore idareleri bu kişilerin hesaplarına sıkı kontrol uygulamasına geçti.

Güney Kıbrıs ve Baltık Ülkelerinde sıkılaşan kontroller ve hesap dondurma uygulamaları nedeniyle Rusyalı zenginler paralarını ülkeden çıkarmakta zorlanmaya başladı. Offshore hizmeti veren pek çok banka artık Rusya'dan müşteri kabul etmiyor.

Rus işadamlarına en çok güçlük çıkaran ülke Güney Kıbrıs oldu. Nisan-Haziran döneminde adadan çıkan Rusya menşeili para 13 milyar dolar.

Nisan ayında ABD'den özel bir heyet Güney Kıbrıs'ı ziyaret ederek yeni yaptırımlar konusunda bilgilendirmede bulunmuştu. Ziyaretin ardından Güney Kıbrıs Merkez Bankası Rusyalı iş adamlarından paralarının kaynağı ile ilgili ilave belge istemeye başladı.

Rusyalı işadamlarının adada halen 179 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor.

Virgin Adaları, Avusturya, Bermuda, Jersey, Monako ve Letonya Rusya kaynaklı para akışının kesildiği diğer offshore ülkeleri.

Bloomberg ajansına konuşan bir iş insanı, gelişmeleri "Bugünlerde zengin bir Rus olmak büyük dert" sözleriyle yorumluyor.

Medyaya yansıyan haberlerde, İngiltere-Rusya ilişkilerindeki gerginliğin de en fazla Londra'daki Rusları etkilediği, Boris Abramoviç'in oturma izni alamamasına kadar giden süreçte artık bazı oligarkların paralarını "daha güvenli yerlere" taşımaya başladıkları belirtiliyor. Trump ynetiminin dünya çapındaki yaptırım baskısı yüzünden, parasını Rusya'ya getirmekten başka çıkar yol bulamayanların arttığı yorumu da yapılıyor.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)