BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya’da kredilere sınırlama gündemde----

Rusya’da kredilere sınırlama gündemde

Rusya’da kredilere sınırlama gündemde
27 Mart 2021 - 14:41 www.finansgundem.com

Pandemi süreci gelir adaletsizliği makasının daha fazla açılmasına neden oldu. Zenginler daha zengin, fakirler daha fakir oldu

Korona virüs salgını tüm dünyada zenginlerin servetlerini katlamalarını sağladı. Kapanan fabrikalar ve işyerleri nedeniyle kapının önüne konulan düşük gelirlilerin sayası ise rekor kırdı. Yaşanan değişim Rusya’da açıklanan verilerde bir kez daha ortaya çıktı. Pandemide rekor seviyeye ulaşan borç yükü nedeniyle bazı kredilerde kısıtlamalara gidilmesi planlanıyor.

Rusya Merkez Bankası verileri, 2021’in başı itibariyle Rusların borç yükünün yüzde 11,7’ye ulaşarak geçmiş rekoru egale ettiğini gösterdi. Özellikle pandemide hızlı bir şekilde büyümeye devam ederek 2012 yılından itibaren en yüksek seviyeye çıktı.

Merkez Bankası yetkilileri, durumun henüz istikrarlı seyrettiğini, ancak ileride tüketiciler için bazı kredi türlerinin verilmesini sınırlayabileceklerini ekledi.


Merkez Bankası istatistiklerine göre, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Rusların borç yükü 0,6 puan artarken, Nisan 2020 krizinden bu yana ise 0,8 puan artış gösterdi. Ocak ayına kadar Rusların ortalama kredi borcu seviyeleri yüzde 9,8’e ulaşırken, konut kredisi borçlarındaki artış yüzde 1,9 olarak gözlemlendi.


Rusya’da konut kredilerinin yıllık ortalama faiz oranı yüzde 7, bir yılın altındaki tüketici kredi faizi yüzde 13 ve uzun vadeli kredi faizi yüzde 11 seviyesinde.

Süveyş krizi Rusya'ya yarayacak

Rusya’dan Türkiye’ye ulusal para teklifi

Rusya Merkez Bankası, faiz oranını artırdı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)