BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRusya’da kredi kartında yeni dönem----

Rusya’da kredi kartında yeni dönem

Rusya’da kredi kartında yeni dönem
25 Haziran 2022 - 11:08 www.finansgundem.com

Sberbank, diğer banka kartlarına para transferlerinde komisyon uygulayacak

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank, 1 Temmuz itibariyle mobil uygulama veya internet bankacılığı üzerinden diğer banka kartlarına gerçekleştirilecek para transferlerinde yüzde 1,25 komisyon uygulayacağını duyurdu.

Bankanın resmi internet sayfasında paylaşılan bildiride, Sberbank müşterilerinin ülkedeki diğer banka müşterilerinin kredi kartlarına para transferinde yüzde 1,25 komisyon alınacağı, tutarın minimum 30 ruble, maksimum 150 ruble olacağı aktarıldı.

Komisyonun Sberbank müşterilerinin hesabından otomatik olarak alınacağı da vurgulanırken, Sberbank müşterilerinin kendi aralarındaki para transferinde aylık 50 bin rubleye kadar komisyon alınmadığı, bununla birlikte Rusya Merkez Bankası’nın sunduğu hızlı para transferi sistemi SBP üzerinden aylık 100 bin rubleye kadar komisyonsuz para transferi uygulamasının devam ettiği de hatırlatıldı.

Rusya’da faaliyet gösteren kredi kuruluşu Russkiy Standard Bank, mayıs ayında paylaştığı raporunda, 2022 yılının ilk çeyreğinde bireyler arasında Hızlı Ödeme Sistemi (SBP) üzerinden yapılan para transferlerinin sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,3 kat arttığını bildirmişti.

Bu yılın başından itibaren Merkez Bankası tarafından sunulan SBP’de toplam para transfer miktarının artırıldığının hatırlatıldığı açıklamada, “Modern koşullarda, hızlı ve güvenilir para transferleri arasında en popüler sistem olarak görülen SBP’ye olan talepte artış meydana gelmiştir. Sadece bu yılın ilk çeyreğinde bireyler arasında SBP aracılığıyla yapılan toplam para transfer işlem sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 2,3 kat, transferlerdeki toplam para hacmi ise 2 kat arttı” ifadelerine yer verildi.
Uzmanlar, Rusların SBP aracılığıyla daha sık mal ve hizmet ödemesi gerçekleştirdiğine, para transferlerinde ise daha düşük hacimlere yöneldiğine dikkat çekerken, bankanın istatistiklerine göre, Ocak-Mart 2022 döneminde SBP aracılığıyla bireyler arasında yapılan para transferi hacim ortalaması 8 bin 722 ruble iken, geçen yılın ilk çeyreğinde para transferi hacim ortalaması 10 bin 67 ruble olarak kaydedilmişti.

Banka analistlerinin gözlemlerine göre SBP üzerinden havale talebindeki artış daha önce mobil uygulamalar üzerinden para transfer yapmayan ve ATM’leri kullanan müşteriler tarafından kaynaklanırken, hesaplarını nakit olarak başka bir bankaya aktarmak için komisyonsuz SBP uygulamasını kullandıkları belirtildi.

AB'de uzlaşma... Sberbank SWIFT'ten çıkarıldı

Rusya aylık para transferi limitini artırdı

Western Union, Rusya’ya para transferini durdurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)