BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya’da kredi kartı rekoru!----

Rusya’da kredi kartı rekoru!

Rusya’da kredi kartı rekoru!
17 Kasım 2021 - 08:31 www.finansgundem.com

Tüm dünyada artan online alışveriş kredi kartı talebini de artırıyor. Rusya’da ise kredi kartı sayısı yüzde 59 oranında artarak rekor kırdı

Birleşik Kredi Bürosu (OKB) tarafından yapılan açıklamada, Rusya’daki bankaların ekim ayında 1,61 milyon kredi kartı çıkardığı ve bu rakamın Eylül 2021’e göre yüzde 3 geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 59 daha fazla olduğu belirtildi.
Son bir ayda bankalar tarafından verilen kredi kartı sayıları dikkate alındığında Rus bankacılık sektörünün tüm tarihinde yeni bir rekor kırıldığına ifade edilen OKB açıklamasında, bir önceki rekorun nüfusun 1,56 milyon yeni kredi kartı aldığı geçtiğimiz eylül ayında gözlemlendiği belirtildi.
Mart 2019’dan bu yana ilk kez bir ayda verilen kredi kartı sayısının verilen nakit kredi sayısını aştığına işaret edilen OKB raporuna göre, Ocak-Ekim 2021 döneminde Rusların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49, 2019’un ilk on ayına göre ise yüzde 10 artışla 12 milyon 900 bin yeni kredi kartı sahibi olduğu vurgulandı.
Ekim ayında nüfusun en fazla kredi kartı aldığı bölgeler arasında birinci sıraya Habarovsk Bölgesi yer alırken, ikinci sırayı Udmurtia Cumhuriyeti, üçüncü sırayı ise Perm Bölgesi işgal etti.
Öte yandan Moskova Bölgesi’nde eylül ayına göre bankalar tarafından verilen kredi kartı sayılarında düşüş gözlemlenirken, bu düşüş aynı zamanda yüzde 5 ile St. Petersburg, yüzde 3 ile Samara ve yine yüde 3 ile Nizhny Novgorod’da kaydedildi.

MİR’İN PAZAR PAYINDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Bu arada, Rusya Merkez Bankası tarafından uluslararası ödeme sistemleri VISA ve Mastercard’a rakip olarak 2015 yılında hizmete sunulan ulusal kredi kartı sistemi MİR, ülkedeki tüm kredi kartıyla ödeme pazar payını yüzde 25’in üzerine çıkardı.
MİR Ödeme Sistemi operatörü Rusya Milli Kartlı Ödeme Kuruluşu’nun (NSPK) basın servisi tarafından yapılan açıklamada, ülke içindeki kredi kartıyla yapılan harcamaların yüzde 25’inden fazlasının MİR kartlarıyla gerçekleştirildiği belirtilirken, 2023 yılı sonunda bu payın yüzde 30’a çıkarılmasının planlandığı ifade edildi.

Bankalar kredi kartı vermeyince ödeme şirketi kurdu

 

CEPTETEB’den dijital kredi kartı

 

iPhone kullanıcılarına acil uyarı: Kredi kartınızı kaldırın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)