BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya’da kredi faizleri düşüyor----

Rusya’da kredi faizleri düşüyor

Rusya’da kredi faizleri düşüyor
13 Haziran 2022 - 14:22 www.finansgundem.com

Rus Merkez Bakkası’nın faizleri hızla aşağı çekmesinden sonra bankalar da faiz indirimine gitmeye başladı. Sberbank tüketici kredileri ve mevduat faiz oranlarını düşürdü

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, tüketici kredisi faiz oranlarını 1 puan düşürerek yüzde 14,9’a indirdiğini duyururken, ruble cinsinden mevduatlardaki maksimum faiz oranlarını da yüzde 8’e indirdiğini açıkladı.

Yeni oranların 12 Haziran’dan itibaren geçerli olduğu ifade edilen basın açıklamasında, 7 aya kadar vadeli ruble cinsinden mevduat oranının yüzde 7, bir yıla kadar vadeli mevduatların ise yüzde 7,5 Faiz oranlarına sahip olacağı, Dört aya kadar çevrimiçi açılan vadeli mevduatlarda da yüzde 8’lik faiz oranlarının sunulacağı aktarıldı.

Mevduat ürünlerinde mevcut faiz oranlarının 100 bin ruble ve üstü meblağ için geçerli olacağı da eklendi.

12 Haziran’dan itibaren herhangi bir amaç için alınacak tüketici kredileri için asgari faiz oranını yüzde 14,9 olarak belirleyen Sberbank, SberPrime+ müşterileri için ilk ayda kredilerde faiz oranlarının yıllık sadece yüzde 6,9 olacağını, diğer tüm müşteriler için ise kredilerde ilk ay yıllık yüzde 8,9 vade imkanı tanınacağını vurguladı.

Merkez Bankası, politika faizini 24 Şubat öncesine geri getirdi

Rubledeki yükselişi aldığı tedbirlerle durdurmaya çalışan Rusya Merkez Bankası, 10 Haziran Cuma günkü olağan yönetim kurulu toplantısında politika faizlerini yüzde 11’den yüzde 9,5’e düşürerek Ukrayna’da başlatılan askeri operasyondan önceki seviyeye geri getirmişti.

Merkez Bankası’ndan yapılan basın açıklamasında, 3 Haziran itibarıyla yıllık enflasyonun nisan ayında açıklanan yüzde 17,8’lik tahminlerin altın inerek yüzde 17’lere gerilediği belirtilirken, temel senaryoya göre bu yılın sonu için beklenen yıllık enflasyonun yüzde 18-23 bandı yerine yüzde 14 ila yüzde 17 bandında olacağı da vurgulandı.

Şubat ayı sonunda politika faizlerini yüzde 9,5’ten yüzde 20’ye yükselten Merkez Bankası, faizlerin nisan ayı sonunda yıllık yüzde 14’e düşürmüş,k 26 Mayıs’taki olağanüstü toplantısında ise bu oran 300 baz puan düşürerek yıllık yüzde 11’e indirmişti.

Rusya Merkez Bankası faiz indirdi

 

Rusya'dan döviz satma zorunluluğu ile ilgili yeni karar

 

Rusya'nın rezervlerinde artış

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)