BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da konut satışlarında düşüş sürüyor----

Rusya'da konut satışlarında düşüş sürüyor

Rusya'da konut satışlarında düşüş sürüyor
18 Şubat 2023 - 11:18 www.finansgundem.com

Rusya Tapu Kadastro Servisi'nin verilerine göre konut satışında geçen yıl yüzde 15 düşüş görüldüğünü ve bunun yakın oranlarla yeni yılda da devam ettiği açıklandı. Ocak 2023'te Moskova'da sadece 7 bin 100 adet ipotekli konut satışı yapıldı

Rusya Federal Kadastro, Tapu ve Haritacılık Servisi (Rosreestr), ülkenin başkenti Moskova’da konut alımına yönelik ipotek işlemlerinin sayısının ocak ayında da düşüşünü sürdürdüğünü bildirdi.

2022’yi yüzde 15’ten fazla düşüşle kapayan ipotek işlem sayısının bu yılın ocak ayında da aynı seviyede düştüğünü açıklayan servis, Ocak 2023 döneminde Moskova’da 7 bin 100 adet ipotekli konut satışı gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bu sayının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 daha düşüş olduğu belirlenirken, bununla birlikte diğer bölgelere göre Moskova’da ipotek talebinin istikrarlı olduğu da aktarıldı.

İkinci elde de büyük düşüş var

Rosreestr, ocak ayında ikinci el konut satış işlem sayısının da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17 oranlarında düştüğünü bildirirken, Aralık 2022’ye kıyasla toplam işlem sayısı yüzde 45 geriledi.

Servis tarafından ocakta kaydedilen ikinci el konut satış işlem sayısı bu yılın ilk ayında 7 bin 700 olarak gerçekleşti. (GazetemRu)

Rusya’da bankalar önünde kuyruklar uzuyor

Rusya'da 94 milyon dolara da daire var 736 dolara da...

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Gazprom açıklaması

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)