BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da kiralık konut fiyatları yüzde 18 düştü----

Rusya’da kiralık konut fiyatları yüzde 18 düştü

Rusya’da kiralık konut fiyatları yüzde 18 düştü
20 Kasım 2022 - 16:10 www.finansgundem.com

Başkent Moskova ve St. Petersburg dahil olmak üzere büyük Rus şehirlerinde ortalama daire kiralarının yüzde 18’e kadar düştüğü bildirildi.

Izvestia gazetesine konuşan uzman, Moskova, St. Petersburg ve Kazan gibi nüfusu milyonu aşkın şehirlerde kiralık konut fiyatlarının şimdiden yüzde 18 düştüğünü, aynı zamanda yıl sonuna kadar yüzde 5-7 daha düşebileceğini söylerken, kiralardaki düşüşte en önemli nedenin düşük talep ve sürekli olarak artan daire arzı olduğunun altını çizdi.

Kiralık konut piyasalarında ucuz nesneler de dahil olmak üzere arzdaki artış ve talepteki azalma ile birlikte ülkeyi terk eden birçok kiracının olduğuna vurgu yapan Serdyuk, bunun yanında kriz sırasında konut satma konusunda fikrini değiştiren ev sahiplerinin evlerini kiraya vererek kiralık daire arzında önemli artışa neden olduğunu aktardı.

Uzman, daire kiralarında ortalama tutardaki düşüşün sonbaharın sonunda zirve yaptığına değinirken, Etazhi verilerine göre geçen yılın Kasım ayı ile karşılaştırıldığında Moskova’daki tek odalı dairelerin ortalama kirası yüzde 18,2, iki odalı dairelerde ise kiralar yüzde 8,5 düştü.

St. Petersburg’da ise kiralardaki düşüş tek odalı daire için yüzde 11,9, iki odalı daire için ise yüzde 6,3 olurken, Kazan’da tek odalı daire kiraları yüzde 5,3 ve Krasnoyarsk’ta yüzde 2,9 daha ucuz hale geldi.

Serdyuk, ekim ayında Moskova’da toplu kiralık daire talebinin yüzde 20 azaldığına dikkat çekerken, arz hacminin ise ağustos ve eylül aylarının sonuna göre yüzde 15 arttığını sözlerine ekledi.

Airbnb’de ev kiraladılar, hayatlarının şokunu yaşadılar

 

Esnaf iş yeri kiralarına üst sınır istiyor

 

Küçük işletmeler kiralarını ödeyemiyor

 

İstanbul'da kaçak göçmenlere ev kiralayan kişilere ceza

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.20 Kasım 2022 16:22

    RUS ZENGİNLERİ ANTALYAYA KAÇINCA MOSKOVADAKİ EVLERİ GELİR GETİRSİN DİYE DÜŞÜK FİYATA DA OLSA KİRAYA VERİYORLARDIR