BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakRusya'da kiralar hızla düşüyor... İşte nedeni!----

Rusya'da kiralar hızla düşüyor... İşte nedeni!

Rusya'da kiralar hızla düşüyor... İşte nedeni!
05 Şubat 2023 - 10:43 www.finansgundem.com

Rusya'da kiralık dairelere olan talepteki düşüş konut kiralarının hızla düşmesine neden oldu.

Gayrimenkul yatırımcılarının aktif olarak piyasaya girmesi ve kiralık daire piyasasındaki talepte yaşanan düşüş, başkent Moskova’da kiralık konut arzında fazlalığa yol açarken, piyasaya sunulan kiralık daire sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık 2,5 kat artış gösterdi.

Rusya’nın önde gelen emlak portalı CIAN tarafından yapılan araştırmalar, şubat ayının başında Moskova’da uzun vadeli kiralık daire arz hacminin bir 2021 yılına kıyasla 2,4 kat artışla 300 bin kiralık daire ilanı sayısına ulaştığını gösterdi.

Bir diğer emlak şirketi Etazhi’nin kiralama departmanı müdür yardımcısı Daria Khlystova, Moskova’nın kiralık daire arzında ülkenin geneline kıyasla çok daha belirgin bir artış yaşandığını doğrularken, başkentte piyasaya sunulan kiralık daire arzının yüzde 30’a ulaştığını, ülke genelinde ise arz ortalamasının yüzde 15 olduğunu söyledi.

Gayrimenkul danışmanlık hizmeti Intermark Real Estate’e göre özellikle lüks kiralık daire segmentinde Moskova’daki arz hacmi yıl boyunca yüzde 116 artarak rekora koşarken, Gazetemru'nun haberine göre uzmanlar, bu durumun Rusya’daki faaliyetlerine son veren uluslararası şirketlerin üst ve orta düzey yöneticilerinin ülkeden ayrılmasına bağlıyor.

Dinamikleri aynı zamanda son iki yılda konut yatırımına yönelen Rusların satın aldığı gayrimenkulü kiralayarak gelir elde etme arzusuna da bağlayan CIAN uzmanlar, son üç yılda satın alınan dairelerin payının kiralık konut arzının yüzde 13’ünü oluşturuduğuna dikkat çekti.

Lüks kiralık dairelere talepte yaşanan düşüş ve kiralık ilanlarındaki keskin artışın yaşandığı başkentte bu koşullar altında kiralık daire fiyatlarının ülkenin diğer büyük şehirlerinden çok daha güçlü bir şekilde gerilediğini bulan CIAN, Moskova’da kiraların yüzde 20’den fazla düştüğüne vurgu yaparken, uzmanlar, başkentte kiralık daire arz hacminin büyümeye devam edeceği konusunda uyarıyor.

Etazhi’nin kiralık gayrimenkul departmanı başkanı Andrey Serdyuk, kiralık konut piyasalarında ucuz nesneler de dahil olmak üzere arzdaki artış ve talepteki azalma ile birlikte ülkeyi terk eden birçok kiracının olduğuna vurgu yaparken, bunun yanında kriz sırasında konut satma konusunda fikrini değiştiren ev sahiplerinin evlerini kiraya vererek kiralık daire arzında önemli artışa neden olduğunu aktardı.

Rusya: AB'nin barış çağrısı 'ikiyüzlü'

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Rusya'da enflasyon risklerinin artması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)