BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da Kerç Köprüsü'ndeki patlamayla ilgili 8 kişi gözaltında----

Rusya'da Kerç Köprüsü'ndeki patlamayla ilgili 8 kişi gözaltında

Rusya'da Kerç Köprüsü'ndeki patlamayla ilgili 8 kişi gözaltında
12 Ekim 2022 - 10:39 www.finansgundem.com

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kerç (Kırım) Köprüsü'ndeki patlamayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.


FSB, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde geçen hafta oluşan patlamanın Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü (GUR) tarafından organize edildiğini açıkladı.

Açıklamada, "Olayda yer alan 5 Rus vatandaşı, 3 Ukrayna ve Ermenistan vatandaşı gözaltına alındı. Terör saldırısının hazırlık sürecinde yer alan 12 suç ortağı tespit edildi" denildi.

Odessa'dan yola çıkarıldı

Kişilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığı açıklamada, patlayıcının Ukrayna'nın Odessa kentinden yola çıkarılarak Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan üzerinden Rusya'ya getirildiği bildirildi.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturma sürecinin sürdüğü söylendi.

Ne olmuştu?

Rusya ile 2014'te yasa dışı ilhak edilen Kırım arasındaki Kerç Köprüsü'nde, hafta sonu bir kamyondaki patlama sonucu yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, köprüde hasar oluşmuştu Patlamada, 3 kişi ölmüştü.

Rusya lideri Vladimir Putin, köprüdeki acil durumla ilgili hükümet komisyonu kurulması talimatını vererek, Kerç Boğazı'ndan geçişin, elektrik şebekesinin ve doğal gaz boru hattının korunması ile ilgili önlemlerin artırılmasına yönelik kararname imzalamıştı.

Podolyak: Bu daha başlangıç

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, patlamanın "başlangıç" olduğunu duyurmuştu.

Putin'in 2018'de resmi açılışını yaptığı ve "Kırım" ismiyle de anılan köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması sebebiyle Rusya için stratejik öneme sahip.

Kırım Kerç Köprüsü'nün vurulma anı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)